Učitava se

Kucajte za pretragu

Brnabić: Ostavićemo to za sutra pre podne, da se građanima starijim od 65 godina zabranjuje svako izlaženje iz svojih domova, odnosno dvorišta

Srbija i region

Brnabić: Ostavićemo to za sutra pre podne, da se građanima starijim od 65 godina zabranjuje svako izlaženje iz svojih domova, odnosno dvorišta

Podeli

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić saopštila je danas da će vlada morati da donese i neke nepopularne mere, pošto se suočila sa činjenicom da se ne poštuju osnovne, već donete mere, a posebno da ljudi ne misle na druge.

Reč je o tome da građani kupuju i stvari u količinama koje im nisu potrebne, ne ostavljajući mogućnost drugima da dođu do potrebnih sredstava.

Svi koji dolaze iz Italije, Španije, Austrije, Švajcarske moraće da budu u karantinu najmanje 28 dana, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i istakla da će svi koji budu kršili obavezu te samoizolacije biti kažnjeni sa 150.000 dinara.

-Ne kućna izolacija, karantin u trajanju od 28 dana, rekla je Brnabić na konferenciji za novinare koja je dodala da je jutros na sastanku sa ministrima zdravlja, vojske, unutrasnsjih poslova, državne uprave i lokalne samouprave, dogovorila da se identifikuju koje će to biti zone karantina.

U Srbiju je stigla prva pomoć iz Kine – testovi za detekciju virusa korona, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je izrazila veliku zahvalnost prijateljima iz Kine, dodajući da je reč o jednoj kineskoj humanitarnoj organizaciji sa centrom u kineskom Šenženu.

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će za građane starije od 65 godina biti uvedena zabrana izlaska sa zaprećenom novčanom kaznom od od 150.000 dinara, ukoliko ne budu prestali da izlaze na ulice, kao što je danas slučaj.

-U 14 sati imam sastanak sa predsednikom Vučićem i razgovaraćemo o tome da li postoji potreba da uvedemo dodatne mere. Ostavićemo to za sutra pre podne, da se građanima starijim od 65 godina zabranjuje svako izlaženje iz svojih domova, odnosno dvorišta i da, takođe, propišemo kaznu od 150.000 dinara za ove prekršaje, rekla je Brnabić.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić saopštila je danas da će na listu mera preduzetih u borbi protiv korona virusa biti dodata zabrana izvoza lekova.

-Po molbi i savetu Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja zabranjujemo izvoz svih lekova u narednih 30 dana. Da vidimo koliko nam je potrebno, rekla je premijerka.

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će biti zatvoreni svi šalteri javnih službi, na republičkom i lokalnom nivou.

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će vlada na današnjoj sednici doneti nove mere u borbi protiv virusa korona, a među njima će biti i nova ograničenja za restorane i kafiće, ali ne u broju ljudi, već će se mere odnositi na to koliko će osoba moći da se nalazi na jednom kvadartnom metru.

Razlog za nove mere je to što je, kako je rekla, situacija u vezi sa građanskom disciplinom zabrinjavajuća.

Izvor i foto:Tanjug

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×