Učitava se

Kucajte za pretragu

Bolja epidemiološka situacija u Priboju, otvaraju se bazeni i produžava rad ugostitelja

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Srbija i region Užice Zlatiborski okrug

Bolja epidemiološka situacija u Priboju, otvaraju se bazeni i produžava rad ugostitelja

Podeli

Priboj – Epidemiološka situacija u opštini Priboj je značajno povoljnija nego pre četiri sedmice, kada je 6.jula 2020.godine uvedena vanredna situacija, ocenjeno je na sednici Opštinskog Štaba za vanredne situacije, koja je održana danas.

Za razliku od prethodnih nedelja, u poslednjoj sedmici smanjen je broj pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja, sa 80 i 50 na oko 20 dnevno, i to sa laganom tendencijom daljeg smanjenja.

Kako se smanjuje broj pregleda u kovid ambulanti tako se smanjuje i broj hospitalizovanih pacijenata u izolacionim blokovima Opšte Bolnice Priboj, gde poslednjih dana ima u proseku oko 20 pacijenata, i to sa lakšom kliničkom slikom.

Pribojske zdravstvene ustanove raspolažu dovoljnim količinama lekova, sanitetskog materijala i zaštitne opreme, a popravljena je i opremljenost neophodnim uređajima i pratećom medicinskom opremom, kao i novim kadrovima.

Na osnovu nešto povoljnije epidemiološke situacije Štab za vanredne situacije opštine Priboj doneo je i dve mere ublažavanja ranijih naredbi.

Dozvoljava se rad bazena na otvorenom i produžava rad ugostiteljskih objekata sa baštama do 24 sata.

Štab je doneo i zaključak da se sa merama ublažavanja, pojača inspekcijski nadzor primene zaštitnih mera, od pridržavanja radnog vremena, nošenja zaštitnih maski i poštovanja fizičke distance.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×