Učitava se

Kucajte za pretragu

Bioktoš menja način odnošenja pepela od ogreva

UEko Užice Zlatiborski okrug

Bioktoš menja način odnošenja pepela od ogreva

Podeli
Plastične vreće umesto posuda za pepeo

JKP Bioktoš od sredine sledeće nedelje deliće građanima plastične kese za pakovanje pepela od ogreva. Plastične vreće, za 15 kilograma, biće besplatne za građane, a o trošku Grada i JKP Bioktoš. Deliće ih na terenu radnici tog javno komunalnog preduzeća. Zainteresovani građani ih mogu preuzimati i u prostorijama JKP Bioktoš, u prizemlju zgrade na pijaci.

Prvih deset hiljada džakova stiže u Bioktoš u sredu.

–   Ideja je da svako domaćinstvo ohlađen i osuđen pepeo stavlja u kese i deponuje na prostor pored kontejnera, navodi član Gradskog veća za javna preduzeća Ivan Stanisavljević. Objašnjava da će radnici Bioktoša pepeo iz kesa odlagati na deponiju na Sarića osoju, dok će plastične vreće odnositi u Duboko.

Inače, građani Užica su do sada pepeo odlagali u posude, postavljene pored kontejnera na 300 lokacija. Neretko se dešavalo da, usled nemarnosti, posude budu uništene, kontejneri zapaljeni, vazduh dodatno zagađen.

foto: arhiva Radio Lune/J.P.

foto: arhiva Radio Lune/J.P.     Posude za prikupljanje pepela su, prema rečima gradske većnice Nade Jovičić, doprinele da se za oko 70 odsto smanji paljenje kontejnera.

–   Na ovaj način ćemo doprineti, prvo, da olašamo posao radnicima JKP Bioktoš. Drugi, bitniji razlog je što će se ulice manje prljati i što će se čestice pepela, koje prilikom pražnjenja često dospeju u vazduh, smanjiti na daleko manji nivo, ističe Ivan Stanisavljević.

 

Za dodatne informacije oko budućeg načina odlaganja pepela, građanima je dostupan i kol centar Bioktoša 031/ 525 427.

 

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Next Up

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×