Učitava se

Kucajte za pretragu

Arno Gujon u Užicu

Iz prve ruke Slobodno vreme

Arno Gujon u Užicu

Podeli

U četvrtak, 7. marta , u amfiteatru Pedagoškog fakulteta održaće se tribina na kojoj će gostovati Arno Gujon, Francuz čije je ime sinonim za humanitarne aktivnosti na Kosovu.

Tokom prošlogodišnje akcije Užice za Kosmet članovi Unije studenata Užica, Unije užičkih srednjoškolaca, studenti Pedagoškog fakulteta, Visoke poslovno tehničke škole su prikupili i donirali ukupno 430 000 dinara, od čega je kuplјena bela tehnika i kreveti za 6 porodica u blizini Gračanice, ali je i snadbevena narodna kuhinja Majka 9 Jugovića sa više od  1000 kg hrane. Takođe, više od 50 mladih lјudi iz Užica je posetilo Kosovo i Metohiju.

Na tribini ćemo između ostalog, imati priliku da čujemo o razlozima zbog kojih je Arno Gujon odlučio da živi u Srbiji i da svoj život posveti humanitarnom radu, pre svega srpskom stanovništvu na Kosmetu. Koliko ga je pogodila zabrana ulaska na Kosmet i da li i dalјe uprkos tome, uspeva da donira pomoć, o bombardovanju Srbije i tome kakvu sliku danas Francuzi imaju o nama, ali i o mnogim drugim temama. Početak tribine je u 19 sati.

 
Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×