Učitava se

Kucajte za pretragu

Aplikacija Izabrani doktor se zabranjuje

Digitalizacija i E-uprava Srbija i region

Aplikacija Izabrani doktor se zabranjuje

Podeli

Zabrana će trajati sve dok se ne otklone napravilnosti

Doneto je rešenje kojim se firmi Sorsih International d.o.o. iz Niša zabranjuje da i dalje obradjuje podatke gradjana dobijene putem aplikacije Izabrani doktor, jer postoji mogućnost da budu zloupotrebljeni, pišu na Beti.

Rodoljub Šabić poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti rešenje firmi uputio je juče, a zabrana će trajati sve dok se ne otklone napravilnosti.

Kako navode sa bete, poverenik je na koferenciji za medije rekao da je veoma problematično to što je više od 10.000 ljudi preuzelo aplikaciju za samo sedam dana, a da ne znaju kome su i u koje svrhe dostavili svoje podatke.

foto izvor: Beta

Nakon što je pre nedelju dana javnosti predstavljena aplikacija, poverenik je odmah reagovao i upozorio gradjane da budu oprezni u njenom korišćenju.

Kako navode sa Bete, Ministarstvo zdravlja je reagovalo, navodeći da su zamerke poverenika tehničke i slovne greške i da poverenik traži dlaku u jajetu, kao i da je to još jedna bruka i sramota političara u pokušaju.

https://beta.rs/vesti/drustvo-vesti-srbija/91115-poverenik-zabranio-obradu-podataka-firmi-nadleznoj-za-aplikaciju-izabrani-doktor

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×