Učitava se

Kucajte za pretragu

Zlatiborcu odoboren izvoz u Rusiju

Čajetina Čajetina Zlatiborski okrug

Zlatiborcu odoboren izvoz u Rusiju

Podeli

Proizvođaču mesnih prerađevina Zlatiborac ponovo je dozvoljen izvoz na rusko tržište.

Kako je objavljeno na sajtu ruske Federalne službe za veterinarski i sanitarni nadzor Roseljhoznadzor, privremena obustava izvoza, uvedena pre više od četiri meseca, prestala je da važi 14 oktobra.

Ističe se da je ta odluka doneta na osnovu rezultata analiza srpske veterinarske službe, a dozvoljen je izvoz termički obrađenih proizvoda od govedine, svinjetine i živinskog mesa. Kako su za Politiku rekli u Ministarstvu poljoprivrede, ta inspekcija razmatra izveštaje i ostale tri kompanije koje su imale privremenu zabranu. Kako kažu, dokumentacija o otklanjanju uočenih nepravilnosti predata je ruskim nadležnim službama tokom nedavno održanog sajma u Moskvi kojem je prisustvovao ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

-Dostavljeni su izveštaji o izvršenim promenama u klanicama u skladu s njihovim zahtevima, uz zahtev da budu ubrzaano razmotreni, ističu u ministartvu i dodaju da se očekuje da će izvoz biti odblokiran i drugim kompanijama. Ruska Federacija je 4. juna na 60 dana blokirala uvoz mesa i prerađevina četiri srpske kompanije. Međutim, za sada je izvoz odobren samo Zlatiborcu.

Izvor:Politika

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×