Učitava se

Kucajte za pretragu

Zlatar sve atraktivniji za investitore

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Zlatiborski okrug

Zlatar sve atraktivniji za investitore

Podeli

Na popularnim srpskim planinama vladaju neki novi investicioni vetrovi, koji su doneli i vrtoglavi rast cena zemljišta. Tako na Zlataru danas jedan ar placa vredi i do 10 hiljada evra, a na Zlatiboru i svih 100 hiljada evra. To je više od zemljišta na kome se nalaze kuće po Beogradu, a koje na placu od 2-3 ara mogu da se kupe za 150 hiljada evra.

Na Zlataru, iznad Nove Varoši, nikad se nije više gradilo, a i interesovanje za placeve je nezapamćeno. Cene dostižu i do 10 hiljada evra za ar zemlje na najatraktivnijim lokacijama. Najjeftiniji placevi, koje su vlasnici do pre nekoliko godina nudili po bagatelnim cenama, sada koštaju oko 3 hiljade evra. Na nekada neiskorišćenom zemljištu polako niču čitava turistička naselja, a samo ove godine izgrađeno je, ili je započeta gradnja, između 40 i 50 vila i apartmanskih zgrada.

Na najprimamljivijem delu Zlatara više nema parcela na prodaju, koje su tokom aktuelne navale kupaca prodati za najmanje 5 hiljada evra.

Kako kažu pojedini građevinski preduzimači, na Zlataru se poslednji put masovno gradilo 2008. godine, ali ni približno kao sada. Navodno se očekuje da bi cena zemljišta na ovoj planini mogla još da raste.

Zlatar raspolaže sa 1.500 ležaja u privatnom i hotelskom smeštaju, a kuće na ovoj planini mogu se danas kupiti za 40-50.000 evra, dok se apartmani prodaju po ceni od 1.000-1.500 evra po kvadratu.

Izvor i foto:Blic

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×