Učitava se

Kucajte za pretragu

Zbog požara uvedena vanredna situacija na delu teritorije opštine Prijepolje

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Zlatiborski okrug

Zbog požara uvedena vanredna situacija na delu teritorije opštine Prijepolje

Podeli

Zbog višednevnog požara na nesanitarnoj deponiji Stanjevine, na predlog Štaba za vanredne situacije, predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović proglasio je vanrednu situaciju na delu teritorije opštine, koja se prostire na području ugroženom posledicama požara.

Komandir Vatrogasno spasilačke jedinice Vujadin Kovačević kaže da vatrogasci konstantno gase požar i da su do sada utrošili više od 350 kubnih metara vode, međutim vatra i dalje gori, pa je bilo neophodno proglasiti vanrednu situaciju kako bi se brže prevazišla nastala situacija.

-Da bi se požar uspešno ugasio neophodno je da se deponija prespe tamponom zemlje, kako bi se sprečio dotok kisonika i požar ugasio. Teško je precizirati kada će on biti ugašen, rekao je za PP Media Kovačević.

Gust dim pokrio je gotovo celu Limsku dolinu. Najkritičnija situacija je u Zalugu, neselju koje od deponije samo deli reka Lim. Građani su ogorčeni zbog požara i kažu da je to odraz stanja u kojem se Prijepolje nalazi u poslednjih nekoliko godina.

Izvor i foto:PPmedia

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×