Učitava se

Kucajte za pretragu

Zaštita dece od nasilja nacionalno pitanje broj jedan

Zlatiborski okrug

Zaštita dece od nasilja nacionalno pitanje broj jedan

Podeli

Jako je važno da naša deca budu bezbedna i zdrava, poručila je u Užicu, na javnoj raspravi o Predlogu strategije za sprečavanje i zaštitu dece od nasilja, Stana Božović državna sekretarka u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Predlog strategije za zaštitu dece od nasilja je za period od 2020.-2023. godine sa dvogodišnjim akcionim planom. 

Božović naglašava i da je suštinsko pitanje, ako želimo srećnu,  bezbednu decu u Srbiji i njihovu pravu budućnost, da bi svi morali da budemo uključeni i posvećeni tom problemu i da decu zaštitimo na najbolji mogući način.

Stana Božović, državna sekretarka u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

 

Javna rasprava je pre Užica organizovana u Beogradu i Novom Sadu. Svi građani, nevladine organizacije, akademske zajednice i ostali posvećeni ovoj temi mogu da pošalju  sugestije, primedbe i predloge na sajt Ministarstva do 19.decembra. Zamenik gradonačelnika Užica Ivan Stanisavljević poručuje da je Užice jedan od lidera u regionu kada je u pitanju socijalna zaštita. 

Ivan Stanisavljević, zamenik gradonačelnika Užica

 

Srbija je među prvih 10 zemalja potpisnica Istanbulske konvencije Saveta Evrope o borbi protiv nasilja u porodici. Zakon o sprečavanju nasilja u porodici stupio je na snagu pre dve godine u našoj zemlji.  

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×