Učitava se

Kucajte za pretragu

Za program Moja prva plata zainteresovano oko 600 posodavaca u užičkom kraju

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Čajetina Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Užice Zlatiborski okrug

Za program Moja prva plata zainteresovano oko 600 posodavaca u užičkom kraju

Podeli

NSZ- Na području užičke filijale kroz program Moja prva plata  do sada je interesovanje iskazalo oko 600 poslodavaca koji su ponudili preko 1000 radnih mesta. Dragana Kostić iz Nacionalne službe za zapošljavanje kaže da se program Moja prva plata realizije bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od 9 meseci.
Na taj način se daje mogućnost mladima, do 30 godina, da bez radnog iskustva obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavca u cilju sticanja znanja i veština i na taj način povećaju svoje mogućnosti za zapošljavanje.

Takvim programom dodatno će se smanjiti broj nezaposlenih mlađih do 30 godina, kažu u NSZZ. Trenutno na području užičke filijale na posao čeka 8,5 hiljada lica. Među njima je najviše nezaposlenih sa 3 ili 4 stepenom stručne spreme, a najmanje je visoko obrazovanih.

Poslodavci zainteresovani za učešće u programu podsticanja zapošljavanja mladih pod nazivom Moja prva plata do 25.septembra se mogu prijaviti.  Nakon toga, od 1. do 15. oktobra, uslediće faza u kojoj se prijavljuju zainteresovana nezaposlena lica, a početak sprovođenja programa očekuje se u novembru.

Izvor: Radio Požega

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×