Učitava se

Kucajte za pretragu

Za opremanje bolnice od Ministarstva 85 miliona(AUDIO)

Užice Zlatiborski okrug

Za opremanje bolnice od Ministarstva 85 miliona(AUDIO)

Podeli

Ministarstvo zdravlja je opredelilo 85 miliona dinara kako bi pomoglo opremanje Opšte bolnice Užice i Zdravstvenog centra.

Po rečima direktora Zdravstvenog centra Užice Miloša Božovića, oko 6,5 miliona dinara biće opredeljeno za krovno održavanje skenera i njegovo redovno servisiranje što znači da će u slučaju kvara oko deset dana kasnije skener biti i popravljen.

Ministarstvo je opredelilo novac za opremu kojom će biti kompletirana operaciona sala u bloku za potrebe odeljenja ortopedije, te za nabavku tri aparata za anesteziju, opreme za potrebe oftamologije i centralne intenzivne nege.

Direktor Opšte bolnice Užice Jelena Raković Radivojević

Više od 730 pacijenata čeka operaciju kolena, blizu 180 operaciju kuka, a uklanjanje katarakte oko 200 pacijenata. Direktor Opšte bolnice Jelena Raković Radivojević je rekla da je bolnica u obavezi da skrati liste čekanja za te operacije i da je u obavezi da ove godine uradi 630 ortopedskih operacija i 300 operacija katarakte.

 

Direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović

Božović podseća da je prošle godine Ministartsvo uložilo 66 miliona za modernizaciju opreme u užičkoj bolnici. Božović je najavio da postoji mogućnost da užička bolnica do kraja godine dobijenovi 64- slajsni skener, magnetnu rezonancu, ali i skener za Prijepolje.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×