Učitava se

Kucajte za pretragu

Za GFK Sloboda Užice će igrati samo Užičani

Sport Sport Užice Zlatiborski okrug

Za GFK Sloboda Užice će igrati samo Užičani

Podeli

 Po tmurnom i kišovitom vremnu Gradski fudbalski klub Sloboda iz Užica je počeo pripreme za novu sezonu. I dok su neki govorili da nebo plače nad sudbinom Slobode, drugi su rekli da grom koji se čuo treba da bude znak jačine sa kojom 23 igrača, koja su se našla na spisku novog trenera Slobode Jovana Nikitovića, kreću u novu sezonu. U Slobodi će naredne sezone igrati samo fudbaleri iz Užica i okoline.

Od igračkog kadara trenutno su najpotrebniji štoper i centarfor,a plan uprave je i da se dovedu po jedan iskusan igrač na svakoj poziciji u timu.

Nemanja Nešić, član upravnog odbora, rekao je da su pred rukovodstvom GFK Sloboda iz Užica su tri cilja.

-Prvi cilj je osvajanje prvog mesta na tabeli plasman u viši rang takmičenja. Drugi cilj je stabilizacija kluba i postavljanje temelja za naredne godine. Treći cilj je fudbalske infrastruktura.

On je takođe napomenuo činjenicu da će ove sezone za Slobodu igrati samo užička deca.

-Ne smemo da dozvolimo da nam se ponovi situacija iz prošle sezone kada je Sloboda počinjala utakmice bez Užicana u prvoj postavi, rekao je Nešić, i dodao da se nada da će ovakav model vratiti vernu užicku publiku na tribine.

Trener Jovan Nikitović, koji je do sada radio u FK Sloga iz Požege i FK Tutinu, istakao je da Slodoba veliki izazov u njegovoj karijeri i da se nada da će ispuniti ciljeve kluba i vratiti Slobodu tamo gde pripada.

-Otežavajuća okolnost će biti ta što će naši protivni imati veliki motiv da daju sve od sebe protiv Slobode, rekao je Nikitović.

Sloboda prvu takmičarsku utakmicu u novoj sezoni igra protiv Slobode iz Čačka.

Radio Luna/M.P.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×