Učitava se

Kucajte za pretragu

Za četiri godine u infrastrukturu vodovoda u Užicu uloženo je 1,1 milijarda dinara

Užice Zlatiborski okrug

Za četiri godine u infrastrukturu vodovoda u Užicu uloženo je 1,1 milijarda dinara

Podeli

Trenutno stanje sa cijanobakterijom je takvo da ne predstavlja nikakvu opasnost po vodosnabdevanje grada. Ona je u junu i julu bila nesto brojnija na dubini od 7 do 8 metara, ali sada je ona pod kontrolom. Vodozahvat za kog se uzima voda za piće je bezbedno i u njemu ima bakterija samo u tragovima, ali je taj problem rešen preradom u fabrici vode.

Svi sistemi Vodovoda su pod daljinskim upravljanjem što nema nijedan drugi vodovod u Srbiji, rekao je direktor Vodovoda u Užicu Duško Ljujić.

Za četiri godine u infrastrukturu vodovoda u Užicu uloženo je 1,1 milijarda dinara. Urađena su i alternativna izvorišta vode.

-U bunare u Turici je uloženo dosta novca i time je obezbeđeno dodatnih 100 litara pitke vode u sekundi. Pored toga radili smo i na uvođenju Ćebića vrela u sistem vodosnabdevanja. Za te potrebe urađen je cevovod do Živkovića vrela, urađena je pumpna stanica  koja će ispumpavati tu vodu na Živkovića vrelo i pored toga smo rekonstruisali građevinu jer je velika količina vode prosipana tako da smo sada zahvatili svu količinu vode tu ima nekih dodatnih 25 litara vode u sekundi što zajedno sa Živkovića vrelom i našim postrojenjem u Potočanju obezbeđuje nekih 60 procenata potreba grada bez Vrutaka, rekao je direktor Vodovoda.

One je istakao da su uporedo sa tim urađena rekonstrukcija  mnogih vodovodnih linija u gradu i Sevojnu.

– Radili smo i rekonstrukcije linija u ulici Milića Kosjerovića u Sevojnu kompletno je završena sada, a treba da radimo u Braće Čolić u narednih petnaestak dana treba krene taj posao. U ulici Miloša Obrenovića zamenjan je cevovod i spojen je prsten oko industrijske zone Krčagovo. Radili smo u ulici Riste Tešića zamenjen je deo cevovoda i priključci. Takođe radova je bilo u ulicama Radili smo u ulici dobrile Petronijević vodovodne liniju i kanalizacioni priključak Želje Đurića, Šumadijskoj ulici, Jug Bogdanovoj, Dimitrija Tucovića, Ive Andrića, istakao je Ljujić.

Urađen je kompletan projekat za  magistralni cevovod cevovod u Sevojnu za koji se čeka samo da se obezbede sredstva. Vrednost posla je negde oko 100 miliona dinara. Takođe dobijena je i dozvola za rekonstrukciju cevovoda visoke zone u Sevojnu, a vrednost tih radova je oko 218 miliona dinara.

-Pored projekata u Sevojnu koji su u planu, trenutno se radi rekonstrukcija cevovoda u Karađorđevoj ulici čija je vrednost 24 miliona dinara. On će omogućiti snabdevanje Krčagova iz 3 pravca, dodao je Ljujić.  

Duško Ljujić

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×