Učitava se

Kucajte za pretragu

Za 300 meštana na granici sa BiH se probija alternativni put i otvara ambulanta

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Zlatiborski okrug

Za 300 meštana na granici sa BiH se probija alternativni put i otvara ambulanta

Podeli

 Meštani u pribojskim mesnim zajednicama Sjeverin i Strmac proživljavaju svoje najteže dane, jer pored straha od korona virusa oni su uplašeni i za svoju egzistenciju jer zbog činjenice da administrativno pripadaju opštini Priboj, a teritorijalno su u Bosni i Hercegovini, njihove prodavnice su prazne i nemaju lekarsku pomoć zbog zatvorenih graničnih prelaza.

“Više desetina starijih i hronično bolesnih meštana, dva pacijenta za dijalizu, trudnice i deca, po uvođenju vanrednih mera, ostali su uskraćeni i za sve. Niti mogu izaći iz sela, niti ko može doći da im pomogne, nemaju ni one najosnovnije zdravstvene usluge”, rekao je za RINU, predsednik MZ Sjeverin Vujadin Radović.

U cilju pronalska hitnog rešenja, lokalna samouprava obezbedila je sredstva i započeli su radovi na probijanju alternativnog makadamskog puta u dužini od 10 kilometara koji će oko 300 odsečenih domaćinstava ponovo spojiti sa matičnom opštinom.

“Radimo na probijanju trase puta Batkovići-Živinice – Sjeverin, koji je nepovoljan i zbog dužine i konfiguracije terena i svih parametara, ali je jedini moguću ovom trenutku kao alternativa. Svesni smo da to nije put koji bi dugoročno zadovoljovao potrebe ovog područja ali moramo da ga osposobimo za upotrebu sada, jer niko ne zna koliko će ova situacija da traje”, izjavio je predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović.

Ubrzane su aktivnosti oko otvaranja ambulante kako bi hronični bolesnici što pre dobili adekvatnu medicinsku negu.

“Sprovodimo nabavku kompletne medicinske opreme i neophodnog nameštaja i očekujemo da do polovine sledeće sedmice ta oprema stigne iz Beograda kako bi ambulanta počela sa radom najkasnije do petka. Obezbedili smo i sredstava za angažovanje medicinske sestre i lekara, čime će potreba za primarnom zdravstvenom zaštitom ponovo biti dostupna meštanima Strmca i Sjeverina”, naglasio je Rvović.

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×