Učitava se

Kucajte za pretragu

Vojska Srbije dobila 740 belgijskih pušaka

Srbija i region

Vojska Srbije dobila 740 belgijskih pušaka

Podeli

Završen projekat 1.500, sledi 1.500 plus?

Vojska Srbije je dobila 740 jurišnih pušaka belgijske proizvodnje SKAR-L, čime je završen projekat opremanja specijalne brigade od 1.500 vojnika, izjavio je pomoćnik ministra odbrane Nenad Miloradović objasnivši da je to deo programa opremanja Vojske Srbije započet pre dve godine sa ciljem unapređenja operativnih i funkcionalnih sposobnosti.

–         Takvom puškom opremljene su specijalne jedinice SAD, Britanije, Nemačke, Francuske i mnogih drugih zemalja. Tu pušku proizvodi fabrika FN iz Herstala koja ima 120 godina tradicije, naveo je Miloradović za RTS. Istakao je da belgijska jurišna puška SKAR-L, nabavljena po nalogu specijalnih jedinica i Generalštaba, predstavlja jednu od najboljih pušaka te namene u svetu.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/3128559/zavrsen-projekat-1500-vojska-dobila-belgijske-jurisne-puske.html

Govoreći za RTS o projektu nazvanim 1.500, Miloradović je naveo da je nabavljeno 26 različitih grupa naoružanja – najsavremenijih pušaka, pištolja, nišanskih sistema, ronilačke, penjačke, padobranske opreme. Dodao je da je nabavljeno i više stotina termovizijskih i opto-elektronskih sistema kojima je udesetostručena sposobnost vojske da noću uočava ciljeve na određenim koordinatama.

Prema njegovim rečima, projekat 1.500 plus podrazumeva opremanje ostalih pešadijskih jedinica Vojske Srbije sličnim oružjem domaće proizvodnje.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×