Učitava se

Kucajte za pretragu

Vlada bira avioprevoznike sa Aerodroma „Morava”: Mogući letovi za Frankfurt i Minhen

Ekonomija Srbija i region

Vlada bira avioprevoznike sa Aerodroma „Morava”: Mogući letovi za Frankfurt i Minhen

Podeli

Kraljevo – Vlada Republike Srbije subvencionisaće avioprevoznike koji budu izabrani na raspisanom tenderu za letove sa Aerodroma ,,Morava“ kod Kraljeva i za te namene za trogodišnji aganžman iz republičkog budžeta biće izdvojeno oko 5,7 miliona evra.

Grad Kraljevo već se opredelio za gradove koje će predložiti za letove sa kraljevačkog aerodroma.

,,Predložićemo Frankfurt, Minhen i Ninberg u Nemačkoj prema kojim bi leteli avioprevoznici koji budu izabrani na tenderu republiče vlade. Frankfur i Minhen su veliki industrijski, finansijski i saobraćajni centri ,ne samo nemački nego i evropski, u kojima živi i radi veliki broj naših ljudi, a Ninberg je sedište Kompanije Leoni koja u Kraljevu gradi Fabriku za proizvodnju kablova za automobilsku idustriju u kojoj će se do kraja 2023. zaposliti više 5.000 radnika“, rekao je za agenciju RINA dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Prethodno je postignut dogovor da od početka decembra ove godine avioni sa Aerodroma ,,Morava“ lete do Beča tri puta nedeljno, isto toliko i do Soluna u letnjoj sezoni.

Prema rečima gradonačelnika Kraljeva Aerodrom ,,Morava“ značajno će doprineti bržem privrednom razvoju ne samo Kraljeva nego i mnogih drugih gradova i opština u okruženju a izgradnjom Moravskog koridora u potpunosti će opravdati svoje postojanje i rad.

Izvor: RINA

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×