Učitava se

Kucajte za pretragu

U Prijepolju 32 prvaka više nego prošle godine

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Zlatiborski okrug

U Prijepolju 32 prvaka više nego prošle godine

Podeli

Sedam osnovnih škola u Prijepolju upisalo je ukupno 354 đaka prvaka, što je za 32 učenika više nego prethodne godine. Najviše prvaka upisano je u gradskoj školi Vladimir Perić Valter, njih 130, što je za 17 više u odnosu na prošlu godinu.

Više učenika nego prošle godine upisale su i škole na Kolovratu, Ivanju, Velikoj Župi i Seljašnici, dok je manje mališana u Brodarevu i u školi na Bostanima.

Prvi put u školske klupe u Osnovnoj školi Milosav Stiković na Kolovratu selo je  65 đaka, što je za sedam više u odnosu na prošlu godinu. Porast  prvaka beleži i Osnovna škola Dušan Tomašević Ćirko u Velikoj Župi, gde je upisan 31 đak, što je za 16 više u odnosu na minulu godinu. U Osnovnoj školi Boško Buha u Ivanju krenuće 23 prvaka, dva više nego lane. Osnovna škola Mihajlo Baković u Seljašnici, upisala je 16 prvaka, 7 više u odnosu na prošlu godinu.

Manje učenika u odnosu na prošlu godinu upisano je u školi Svetozar Marković u Brodarevu, gde je u ponedeljak krenulo 55 prvaka, dok je u Osnovnu školu Sveti Sava u Bostanima prvi put školsko zvono čulo 34 prvaka, što je za deset manje nego prethodne godine.

Inače, broj obrazovnih ustanova u Prijepolju od ove školske godine je manji nego pre. Odlukom o mreži škola koju je donelo  Ministarstvo prosvete, od 1. septembra Osnovna škola 10 oktobar u Donjim Babinama prestala je da bude matična škola i postala je izdvojeno odeljenje škole u Seljašnici.

Izvor i foto:PPmedia

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×