Učitava se

Kucajte za pretragu

Većnici o izgradnji transfer stanice, uklanjanju kioska koji nisu u funkciji

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Zlatiborski okrug

Većnici o izgradnji transfer stanice, uklanjanju kioska koji nisu u funkciji

Podeli

Opštinsko veće opštine Priboj je na 53. sednici odbilo da da saglasnost za izgradnju transfer stanice, zahteva upućenog od strane Regionalne sanitarne deponije Banjica.

–       Obzirom na činjenicu da opština Nova Varoš ne može da obezbedi lokaciju za transfer stanicu sa reciklažnim dvorištem, a u svrhu regulisanja problema upravljanja otpadom, rukovodstvo preduzeća posredstvom nadležne komisije predložilo je da se da saglasnost za pristupanje izgradnji transfer stanice na lokaciji deponije Banjica, kao privremenog montažnog objekta. Imajući u vidu činjenicu da problem otpada iziskuje dugoročno rešenje i da se opština Priboj za takva rešenja i zalaže, Opštinsko veće je odbilo davanje saglasnosti na ovakav predlog, obrazloženo je na sajtu Opštine Priboj.

Većnici Priboja su usvojili godišnji Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Priboj za 2019. godinu. Nakon dobijanja saglasnosti resornog ministarstva na program, formiraće se Komisija za davanje parcela u zakup, posredstvom Javnog oglasa i licitacije.

–       Cenu zakupa će formirati resorno ministarstvo. Parcele će moći da se zakupljuju na 10 godina, odnosno na godinu dana, za parcele u restituciji, navode iz Opštine Priboj.

Opštinsko veće Priboja je usvojilo Operativni plan odbrane od poplava za područje opštine Priboj za vode drugod reda, nakon dobijanja pozitivnog mišljenja o tom aktu od JVP Srbijavode.

Većnici su doneli zaključak o uklanjanju kioska koji nisu u funkciji. Tim zaključkom se nalaže građevinskom inspektoru Opštinske uprave Priboj da pokrene postupke uklanjanja tih privremenih montažnih objekata koji nemaju odobrenje za postavljanje ili im je odobrenje isteklo, a koji nisu u funkciji.

–      Ovaj Zaključak se ne odnosi na objekte postavljene na Trgu FAP-a, jer će o istim Veće posebno odlučivati, dodaju iz Opštine.

Na 53. sednici Opštnskog veća Priboja je donet Zaključak o davanju saglasnosti za održavanje Dana sporta 12.juna. Organizovaće ga škole u saradnji sa lokalnom samoupravom, kako navode, u cilju razvoja i praktikovanja zdravog načina života, razvoja svesti o važnosti sopstvenog zdravlja i bezbednosti, o potrebi negovanja i razvoja fizičkih sposobnosti, i prevencije nasilja, narkomanije i maloletničke delikvencije.

Među deset tačaka koje su na 53. sednici razmatrali većnici iz Priboja, našao se i Izveštaj o radu Opštinskog pravobranilaštva za 2018. godinu koji je usvojen i prosleđen Skupštini opštine na usvajanje.

Na skupštinskoj sednici biće i usvojeni Izveštaj Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Priboj o sprovedenim aktivnostima za 2018.godinu.

 

 

Autor Radio Luna/ Izvor Opština Priboj

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×