Učitava se

Kucajte za pretragu

Vanredna situacija u MZ Virovo

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Zlatiborski okrug

Vanredna situacija u MZ Virovo

Podeli

 Nezapamćeno nevreme pogodilo je ariljski kraj, obilna kiša sa olujnim vetrom nosila je sve pred sobom, a grad veličine pesnice opustošio je sela.

-Štab za vanredne situacije opštine Arilje je doneo odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji MZ Virovo gde je zbog jučerašnjeg olujnog nevremena praćenog gradom veličine teniske loptice preko 100 domaćinstava ostalo bukvalno bez krova nad glavom, rekao je za RINU predsednik SO Dragiša Terzić.

-Komisije su na terenu koje će sagledati nastalu štetu na stambenim objektima kako bi se što pre pomoglo građanima u saniranju štete. Takođe je formirana i komisija za utvrđivanje štete na poljoprivrednom zemljištu, rekao je Terzić.

-Nevreme je počelo oko 17 časova i trajalo preko 10 minuta. Ovako krupan grad se ne pamti decenijama unazad. Sve nam je uništeno. Krovovi na kućama, razlupano je preko 40 automobila, rekao je Slavko Joksimović meštanin sela Virovo.

Opština Arilje otvoriti namenski račun kako bi što pre pomogli svim ugroženima i da očekuju solidarnost građana i firmi koje mogu da pomognu u ovoj situaciji.

Izvor i foto:RINA

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×