Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Preporucujemo

17. 01. 2017. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna

Andrićev savet za uspeh: veliki i pošten rad!

"Pošto je ovo odgovoran posao, mora se odgovorno i raditi, a to važi i za generalnog direktora i za sve zaposlene"

Fabrika municije Prvi partizan u poslednjih šest godina beleži rekorde u proizvodnji i u prodaji. Oko 295 miliona jedinica je proizvedeno 2016. godine što je za oko 30 miliona više nego 2015. Premašen je očekivani finansijski rezultat od oko 85 miliona dolara. Procene su i da će profit kompanije biti veći u odnosu na 2015. godinu kada je iznosio 10,5 miliona evra, potvrdio je za Radio Lunu Dobrosav Andrić, generalni direktor fabrike Prvi partizan.

Da li je obezbeđena uposlenost za ovu godinu i u kom obimu?

-         Mi imamo ugovorenu čitavu 2017. godinu. Plan će sigurno biti veći nego što je realizacija u 2016. godini.

Uspeli smo da napravimo dobru tržišnu poziciju u svetu za ovu kompaniju. To smo postigli poštenim odnosom prema partnerima, poštovanjem rokova, držanjem visokog nivoa kvaliteta i konkurentnim cenama. Namerno kažem partneri, ne kupci, jer su to kompanije koje godinama sa nama rade i koje godinama stalno traže više. Znači, postoji njihovo zadovoljstvo što imaju našu robu. Mi onda u skladu sa tim postavljamo planove, iz godine u godinu sve veće i veće. U praksi uradimo više od onoga što isplaniramo.

Preduzeće Prvi partizan je 2016. godine dobio povelju grada za zasluge i dela koja doprinose ukupnom razvoju Užica. Za dostignuća u privredi, kompanija je prošle godine dobila priznanje Vidovdanski vitez koje dodeljuju Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor. Kompanija Prvi partizan je 2014. godine dobila Oskar kvaliteta za kulturu kvaliteta i poslovnu izvrsnost, priznanje koje dodeljuje Privredna komora Srbije. Prvi partizan se može pohvaliti brojnim priznanjima. Šta je ključ konstantnog uspeha Prvog partizana?

-      Prvi partizan se uvek bavio razvojem. Ako ste na čitavom svetskom tržištu, morate uvek imati da ponudite nešto novo, bilo da se radi o unapređenju postojećih rešenja ili u novim proizvodima. Mi to poštujemo i svake godine izbacujemo na tržište ono što mislimo ili ono što nam kupci predviđaju novo da će da ide. To je jedan od vrlo bitnih uslova, posebno u našoj branši. Morate pratiti novine, morate davati nova rešenja, morate unapređivati postojeće aršine. Mi to primenjujemo. 

Gospodine Andriću, osvrnite se na svoju radnu biografiju.

-         Ja sam diplomirani mašinski inženjer. Diplomirao sam na Mašinskom fakultetu u Beogradu, na odseku za balistiku, odnonso za municiju i naoružanje. Počeo sam da radim 1981. godine u Prvom partizanu i tu sam do današnjeg dana. U svom nekom razvoju, krenuo sam od konstruktora u razvoju, šefa u proizvodnji, direktora razvoja duži niz godina, pomoćnik generalnog direktora za marketing i razvoj i od 16. juna 1998. godine se nalazim na funkciji generalnog direktora Prvi partizan A.D.

Među dobitnicima ste priznanja Kapetan Miša Anastasijević koji se dodeljuje najboljima iz oblasti privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije.  Zbog uspešnog poslovanja firme na čijem ste čelu, proglašeni ste 2014. godine za Užičanina godine, po izboru žirija redakcije novina Užička nedelja. Koji je Vaš savet za uspeh?

-         Veliki i pošten rad. Podrazumeva se da čovek zna ono što treba da radi. Uspeh kompanije se temelji na odgovornosti. Pošto je ovo odgovoran posao, mora se odgovorno i raditi, a to važi i za generalnog direktora i za sve zaposlene. Sigurno ne bih uspeo da dobijem lična priznanja, da iza mene ne stoje i rukovodni tim i zaposleni.

Više od 95 odsto zaposlenih u Prvom partizanu su 2014. godine glasali za Vas na referendumu i pretili generalnim štrajkom, ukoliko Vas na javnom konkursu ponovo ne izaberu za generalnog direktora fabrike. Tada nije izostala ni podrška privrednika regiona koji su u saopštenju naveli da Vama pripadaju najveće zasluge za uspehe užičke fabrike municije. Koje veštine, sposobnosti i lične osobine bi trebalo da poseduje dobar poslodavac, dobar menadžer?

-         Prvo, mora da donosi odluke brzo. Po mogućstvu, da one budu precizne, jasne i izvodljive u praksi ili makar većina odluka menadžera mora biti takva. Niko nije bezgrešan, negde se i pogreši, ali mora čovek manje da greši, a više da pozitivno radi. Drugo, mora da bude prepoznatljiv, da ostavlja utisak. Znači da svojim stavom, svojim izlaganjem, svojom reči garantuje sagovorniku, da li je to partner ili je to banka ili zaposleni, da čvrsto stoji iza svojih reči, odnosno da će tu priču i uraditi. Kada steknete poverenje, mnogo lakše ide poslovno komuniciranje. Treba da bude čovek koji je na zemlji, koji komunicira sa okolinom, čovek koga ljudi prihvataju. To je suština. Takođe, kada je u pitanju konkretan posao, mora da drži do rokova i do kvaliteta.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

18.01.

2017.

anonymousvica macan [neregistrovani] u 12:07

bravo dole

kamo srece da su nam svi direktori kao dole gde bi nam bio kraj

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage