Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

22. 02. 2015. Zlatibor

Autor: Radio Luna Izvor: Tanjug

Na proleće počinje izgradnja gondole na Zlatiboru

Na Zlatiboru ovog proleća počinje izgradnja prve gondole za panoramsko razgledanje sa zatvorenim kabinama u Srbiji, koja će povezati centar Zlatibora sa Tornikom, najavio je danas direktor Turističke organizacije Zlatibor Arsen Đurić na 37.Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

“Opština Čajetina uplatila je avans francuskoj firmi Pomagalski od 4 miliona evra, oprema se proizvodi, a krajem februara raspisaćemo tender za izvođača građevinskih radova, koji će početi na proleće. Gondola će biti u funkciji 2016. godine”, kaže Đurić za Tanjug.

Zlatibor se 250 hiljada gostiju i preko milion noćenja godišnje pozicionirao kao najposećenija turistička destinacija u Srbiji,a po izgradnji najduže i najmodernije panoramske žičare u Evropi,duge 9 kilometara,nadaju se da će se broj posetilaca udesetostručiti,kaže Đurić za Tanjug.

Ova zimska sezona za turističke radnike Zlatibora bila je, po njegovim rečima, najuspešnija u proteklih 10 godina, sa porastom broja noćenja od 22 odsto i rekordom posetom skijališta Tornik od 2 hiljade skijaša dnevno.
“Na beogradskom Sajmu turizma promovisali smo letnju ponudu na Zlatiboru. Svi hoteli, odmarališta i vlasnici privatnog smeštaja obezbedili su sajamske popuste do 30 odsto za rane rezervacije.Prema broju posetilaca i interesovanju mogu da ocenim da je sajam za predstavnike Zlatibora bio veoma uspešan”,rekao je Đurić za Tanjug.

Đurić je najavio da će do kraja godine na Zlatiboru biti otvoren i novi hoteli Tornik i Iris visoke kategorije ,koji će svojom ponudom zadovoljiti najprobraniju klijentelu,kako u planinskom,tako i u kongresnom,velnes i spa turizmu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage