Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

21. 11. 2014. Užice

Autor: Ivan Lazić Izvor: Radio Luna

Studenti za okruglim stolom

Unija studenata Užica organizuje danas okrugli sto pod nazivom Mladi poručuju, u prostorijama Narodne biblioteke u Užicu.

Unija studenata Užica organizuje danas okrugli sto pod nazivom Mladi poručuju, u prostorijama Narodne biblioteke u Užicu. Predsednik unije Radovan Novakovic, kaže za Luna radio, da je cilj okruglog stola  pronalaženje problema sa kojima se mladi svakodnevno susreću kao i rešenja za te probleme.

Kao posledicu okruglog stola treba doneti zaključke, koji će biti adekvatne smernice, onima koji se mladima bave kroz institucije. Nadam se da će im to pomoći da se orjentišu, jer nemaju planove za mlade na duži rok, smatra Novaković.

Lokalna samouprava bi trebala da pomogne u projektima Unije studenata. Do sada, prema rečima Novakovića, nisu imali saradnju.

- Danas je prvi put, za godinu dana, da će neko iz gradskog rukovodstva prisustvovati našoj aktivnosti. To bi trebao da bude član Gradskog veća zadužen za omladinu. Nama je drago, i nadamo se da će se od sada i grad Užice uključiti u rešavanje problema sa kojima se susrećemo, izjavio je Novaković.

Prema podacima kojima raspolaže Unija oko 10 posto diplomiranih studenata se vrati u matični grad. Po mišljenju Radovana Novakovića, ne treba na silu vraćati studente, već stvoriti dobar ambijent i uslove, da bi oni imali gde da se vrate.

Unija studenata Užice će u budućnosti poseban akcenat staviti projekte koji imaju za cilj prekograničnu saradnju, kao i uključivanje što većeg broja mladih u akcije njihove organizacije, dodaje Novaković.

Unija studenata Užice je organizacija, koja ima preko petsto aktivnih članova, sa 11 univerziteta, od toga 4 inostrana.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage