Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

12. 03. 2014. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Dragan Uskoković dobitnik nagrade Milutin Uskoković za 2013. godinu

Dragan Uskoković, književnik iz Beograda, dobitnik je nagrade Milutin Uskoković za 2013. godinu za pripovetku Kamen. Po oceni žirija, Uskokovićeva pripovetka izdvaja se doslednom fragmentarnom naracijom u kojoj se mreža motivskih ekspresija grupiše oko autentičnih osećanja.

 Dragan Uskoković, književnik iz Beograda,  dobitnik je nagrade Milutin Uskoković za 2013. godinu za pripovetku Kamen. Po oceni žirija, Uskokovićeva pripovetka izdvaja se doslednom fragmentarnom naracijom u kojoj se mreža motivskih ekspresija grupiše oko autentičnih osećanja.

Druga nagrada pripala je  leskovačkom piscu Saši Stojanoviću za pripovetku kraj Kraj kompozicije, a treća Aleksandri Đuričić iz Beograda za pripovetku pod nazivom Ružičnjak. 

Na konkurs za nagradu „Milutin Uskoković“ 2013. godine za neobjavljenu savremenu pripovetku na srpskom jeziku, koji organizuju užička Narodna biblioteka i časopis za književnost, umetnost i kulturu Međaj,  pristiglo je 138 pripovedaka od 98 autora iz Srbije, Republike Srpske, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Nemačke. Uslove konkursa ispunila su 92 autora.

Odluka žirija (dr Ljiljana Tijanić, Milenko Pajić i Zoran Jeremić) bila je jednoglasna.

Nagrada Milutin Uskoković  ustanovljena je 1993. godine i sastoji se od povelje i novčanog iznosa.

Sa nagrađenim, u časopisu za književnost, umetnost i kulturu Međaj štampaće se još sedam pripovedaka: Istraživanje događaja Milivoja Anđelkovića iz Beograda, Matija iz Žrnova Milana Jovanovića iz Minhena, Čarter za Kinšasu Zorana Škiljevića iz Beograda,  Igra preko nišana  Borislava Gavrića iz Bijeljine, Egzit Snežane Ivanović iz Užica i Vrbova vrša Tihomira Stevanovića iz Mladenovca.

Nagrada Milutin Uskoković ustanovljena je 1993.godine odlukom redakcije časopisa Međaj i Kulturno-prosvetne zajednice. Od 2003. godine konkurs organizuje Narodna biblioteka Užice.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage