Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

03. 02. 2014. Užice

Autor: Jelena Šopalović Izvor: Radio Luna

Budućnost u Užicu - Nagradni konkurs za srednjoškolce

Svake godine Užice napusti oko 300 brucoša a nakon studiranja u rodni grad se vrati njih dvadesetpetoro. Pruža li Užice podršku akademskim građanima i da li mladi imaju perspektivu u svom gradu, pitanja su na koja će odgovoriti srednjoškolci, učesnici nagradnog konkursa Moja budućnost u mom gradu.

Studentski savez Užice raspisao je literarni nagradni konkurs na temu Moja budućnost u mom gradu. Konkurs je namenjen učenicima užičkih srednjih škola i usmeren je ka poboljšanju položaja mladih u Užicu i stvaranju boljih uslova za njihovu budućnost.

„Mladi se često susreću sa pitanjima šta nakon fakulteta i da li imaju šansu u ovom gradu ili ne.  Interesuje nas na koji način oni razmišljaju i kako vide svoju budućnost nakon studiranja“, rekao je za radio Lunu predsednik Upravnog odbora Studentskog saveza Užice Radovan Novaković.

Srednjoškolci mogu učestvovati na konkursu sa jednim radom u formi eseja ili pismenog zadatka iz srpskog jezika.

„Po školama su okačeni plakati. Učenici mogu poslati sastave i svoje osnovne podatke poštom ili na mail studentski_savez_uzice@hotmail.com, ili se mogu obratiti nastavniku u školi koji je za to zadužen. Po zatvaranju konkursa o pobedniku će odlučiti komisija sastavljena od članova Upravnog odbora SSU među kojima su i studenti Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Tu neće biti profesora pa od njih želimo iskrenost kako bismo pomogli i njima i nama, kako bismo pokušali da rešimo te probleme i da bismo se uverili da li za njih uopšte postoji budućnost, nakon vraćanja u Užice“, rekla je za radio Lunu potpredsednica Studentskog saveza Užice Milena Nikolić.

„Sve ovo radimo u cilju povratka mladih ljudi u Užice koje godišnje napusti 300 brucoša. Od 300 se samo vrati njih osam odsto. To je alarmantan podatak koji otvara pitanje kako sprečiti odliv mozgova“, rekao je za radio Lunu Novaković.

Govoreći o problemima mladih u Užicu, Novaković je istakao da je mladima potrebna sloboda ali i bolja saradnja sa lokalnim institucijama.

„Mladima je neophodan prostor koji oni ne dobijaju. Mladom čoveku ne bi trebalo postavljati granice. Potrebno je da se podržava sve što mlad čovek pokušava i stvara. On bi trebalo da ima podršku svih nivoa, počevši od lokalne samouprave pa do države. Na tom aspektu mora mnogo toga da se promeni. Da mi radimo na tome, pokazuje i ovaj konkurs“, rekao je Novaković.

Za najbolje srednjoškolske radove obezbeđene su nagrade od 5 000 dinara za prvo mesto, 3 000 za drugo mesto i 2 000 dinara za treće mesto. Konkurs je otvoren do 21. februara kada će se u Svečanoj sali Užičke gimnazije deliti nagrade. 

Komentari (2)

ostavi komentar
pon

03.02.

2014.

Maca [neregistrovani] u 20:27

Lepi

Najlepsi je onaj u levo u crvenoj jaknici <3 <3

Odgovori
pon

03.02.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 20:26

Naslov

Najlepsi je onaj levo u crvenoj jaknici <3 <3

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage