Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

20. 12. 2013. Užice

Autor: Jelena Šopalović Izvor: Radio Luna

Rad u školskim sekcijama - sticanje znanja i iskustva uz zabavu

Učenici TŠ Radoje Ljubičić izveli su predstavu povodom obeležavanja 200 godina od rođenja Njegoša. Izložbe i predstave su rezultat rada učenika koji stiču dodatna znanja družeći se na sekcijama kojih u ovoj školi ima više od 35.

Učenici Tehničke škole Radoje Ljubičić, članovi istorijsko-dramske, literarne i novinarske sekcije, priredili su za svoje vršnjake izložbu i predstavu Neka bude što biti ne može, obeležavajući 200 godina od rođenja Njegoša.

„Uvek obeležavamo jubileje. Prošle godine smo obeležili Balkanske ratove, ove godine Njegoša, pa ćemo raditi o Stefanu Nemanji a iduće godine o Prvom svetskom ratu. U ovoj predstavi su bili učenici trećeg i četvrtog razreda a imamo i početnike iz prve i druge godine. Posle ovih predstava omasovila se naša sekcija“, rekla je za radio Lunu profesorka istorije Snežana Nedeljković po čijem tekstu i u čijoj režiji je rađena predstava.

Snežana Nedeljković vodi istorijsku sekciju, jednu od 35 koliko ih ima u školi. 

„U ovoj školi su najpre postojale istorijska sekcija, literarna i novinarska, kao i sekcije koje su vezane za stručne predmete. Od pre nekoliko godina, uz istorijsku se formirala i dramska sekcija i nju vode uglavnom nastavnici srpskog jezika i ja, kao jedini istoričar u ovoj školi. Naši članovi su đaci naše škole bez obzira koja su struka i kakvi su đaci. Ono što je najvažnije, svi srcem pristupaju radu u sekcijama i zato smo, čini mi se, uspešni. Deca žele da rade i često pitaju kada će biti nešto novo i kako oni mogu da učestvuju i to nas naročito raduje“, rekla je Snežana Nedeljković.

Tehnička škola Radoje Ljubičić okuplja više od 800 učenika iz Zlatiborskog okruga. Školske sekcije su omiljeno mesto okupljanja pojedinih đaka jer se, kroz druženje i zabavu, usavršavaju i pripremaju za dalje obrazovanje.  

„Zanimljivo je raditi u dramskoj sekciji jer upijamo dosta znanja, zajedno sazrevamo i dobro se družimo. Moji drugari iz škole su oduševljeni. Ja često vežbam tekst na časovima pa i oni nešto zapamte. Naučio sam dosta stvari o Balkanskim ratovima i o životu i delu Njegoša. Naučio sam dosta i o glumi a sad sam dobio ponudu i da se ozbiljnije bavim glumom“, rekao je za radio Lunu učenik treće godine Nemanja Bajčetić koji tri godine učestvuje u istorijsko-dramskoj sekciji.

„Glumu volim od malih nogu. Pohađam privatne časove, idem na sekciju a i u domu Petar Radovanović predstavljam svoj dom na dramskoj sceni. Imala sam minimalno znanje a sekcija mi pomaže da to znanje proširim. Ima nas deset na sekciji i lepo se družimo. Profesori koji sa nama rade maksimalno se trude. Imamo redovne probe, predstave i priredbe spremamo po dva meseca. Predstavama šaljemo poruku učenicima ove škole i pozivamo ih da učestvuju i da se druže sa nama. Oni to rado prihvataju, oduševljeni su našim radom, i vole da nas čuju i vide. Raspituju se za naše sekcije u koje često dolaze“, rekla je za radio Lunu učenica druge godine Marija Milovanović.

Članovi istorijsko-dramske sekcije izvodili su predstavu posvećenu Njegošu na Maloj sceni Narodnog pozorišta i u školi, povodom obeležavanja dana osoba sa invaliditetom. Predstava će se igrati u Medicinskoj školi i u užičkim osnovnim školama.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage