Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

19. 11. 2013. Užice

Autor: Jelena Šopalović Izvor: Radio Luna

Ninko Tešić o uspešnom poslovanju fabrike Impol Seval

Privrednici i studenti zlatiborskog kraja imali su priliku da, tokom panel diskusije o ekonomskim trendovima, saznaju o načinu rada fabrike Impol Seval Sevojno koja predstavlja primer dobrog i uspešnog poslovanja u uslovima nestabilnog ekonomskog ambijenta Srbije.

Generalni direktor Impol Sevala Sevojno Ninko Tešić izneo je svoje iskustvo u poslovanju tokom panel diskusije Makroekonomski trendovi: kako uspešno poslovati u nestabilnom okruženju.

„Imali smo sreću sa privatizacijom jer nas je kupila fabrika Impol iz Slovenije. To su ljudi iz iste branše, istog miljea koji razumeju potrebe i probleme koje imamo kao fabrika. Iz krize, koja neprestano traje, najbolje je izaći ako maksimalno uložimo sebe i ako se maksimalno posvetimo radu. Svojim radom smo dali primer zaposlenima koji su nam se pridružili u ideji da radimo najbolje što možemo“

Više od 65 miliona evra je uloženo u fabriku Impol Seval kako bi se razvijala višedecenijska tradicija u preradi aluminijuma.

„Sve ove godine vredno radimo ali i investiramo u opremu i u ljude i tako iz godine u godinu podižemo kvalitet fabrike. Mislim da je to proces koji nikada ne sme da se prekine i da stane. Do 2020. godine planiramo da investiramo još 27 miliona evra kako bi fabrika živela i opstala na svetskom tržištu“, kaže generalni direktor Impol Sevala Sevojno Ninko Tešić.

Impol Seval izvozi oko 97 odsto svoje proizvodnje, najviše na rusko i nemačko tržište. Fabrika se našla na spisku 15 najvećih izvoznika u Srbiji pošto je, u prvom polugodištu ove godine, ostvarila prihod od 60 miliona evra. 

Generalni direktor jednog od najprofitabilnijih preduzeća u Srbiji kaže da je lakše investirati u opremu nego u zaposlene.

„Investiranje u ljude i u zaposlene je specifično. Mi smo potpuno nezadovoljni sistemom obrazovanja u Srbiji. Mi ulažemo u naše ljude i šaljemo ih na obuke i seminare ali mi nemamo podršku države niti obrazovnog sistema za zanimanja koja su potrebna fabrici. Naše škole ne školuju, na primer, topioničare već školuju metalruškog tehničara koji kasnije mora da se prekvalifikuje za, na primer, livca a za tu prekvalifikaciju još mora i da plati školu. Naša fabrika je bila na raspolaganju svim školama i želela je da primi studente i učenike i da im obezbedi praksu uz mentore. Odustali smo od toga jer država to nije prepoznala. Odlučili smo da se izborimo na taj način što ćemo prihvatiti od škola sve ono što ima smisla. Mi smatramo da mnoga zanimanja nemaju smisla i da se ta deca nikada neće zaposliti pa ni mi nećemo da im pomažemo da prave greške. Savetujem učenike i studente da dobro izaberu kad upisuju škole kako ne bi imali samo diplomu već i znanje i praktične veštine“, objašnjava diplomirani ekonomista Ninko Tešić koji je dobio nagradu Kapetan Miša Anastasijević - za najboljeg menadžera u 212. godini u Srbiji i nagradu za najmenadžera 2013. godine.

Fabrika Impol Seval je, za poslovni uspeh, nagrađena Zlatnom plaketom za održivost domaće proizvodnje kao i Nagradom za društveno odgvorno poslovanje.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

20.11.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 09:28

Impol

Kako bi bilo da ovim uspesnim privrednicima damo da vode Niskogradnju ili Zelezaru Smederevo?

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage