Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

22. 10. 2013. Užice

Autor: Jelena Šopalović Izvor: Radio Luna

Predavanja u užičkim vrtićima o bezbednosti dece u saobraćaju

Učenici Tehničke škole Radoje Ljubičić i pripadnici Odeljenja saobraćajne policije iz užičke Policijske uprave drže predavanja deci iz užičkih vrtića na temu bezbednosti u saobraćaju.

Članovi sekcije za bezbednost saobraćaja iz Tehničke škole Radoje Ljubičić i službenici saobraćajne policije iz Užica održali su predavanje deci iz vrtića Neven na temu bezbednog učešća dece u saobraćaju kao pešaka i putnika.

„Planom i programom vrtića Neven predviđena je tema iz oblasti saobraćaja. Deca od tri godine poseduju znanja iz oblasti saobraćaja a i starija deca pokazuju veliko interesovanjeza tu temu jer je to sastavni deo našeg života. Svaki vaspitač, da bi što bolje prikazao, pokazao deci i uveo ih u neku temu i oblast rada, trudi se da raspolaže sa što više didaktičkih materijala, kako putem konkretnih primera, tako i slikovnih. Izlazimo i u grad što je jedan od načina da se deca upoznaju sa ponašanjem u saobraćaju. Saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova iz Užica je dragocena novina u našem radu. Nadamo se da će ta saradnja postati tradicija“, kaže za radio Lunu vaspitačica u vrtiću Neven Zorica Božić.

Učenici škole Radoje Ljubičić, članovi školske sekcije za bezbednost saobraćaja, izveli su predstavu i podelili pešačke dozvole deci iz vrtića.

Predstava Od kuće do škole, na edukativan način, priprema mališane za bezbedno učešće dece u saobraćaju i doprinosi razvoju svesti o značaju bezbednosti saobraćaja.

Ponašanje u tipičnim saobraćajnim situacijama je predstavljeno deci i kroz animirani film i neposrednu komunikaciju. Pravilno i bezbedno učešće animiranih junaka u saobraćaju nagrađeno je aplauzom mališana. 

Zajednička akcija učenika i profesora iz Tehničke škole Radoje Ljubičić i službenika saobraćajne policije iz Policijske uprave Užice održaće se i u vrtićima Bambi, Zeka, Leptirić i Iskra. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage