Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

11. 07. 2013. Zlatibor

Izvor: Tanjug

Zlatibor: Svaki deseti gost – stranac

Tokom letnje sezone na Zlatiboru, koja zvanično počinje ovog vikenda, turistički radnici očekuju dnevno oko 15 hiljada gostiju, od kojih će 15 odsto biti strani turisti, izjavio je danas direktor Turističke organizacije Zlatibor Darko Đurović.

On je naveo da će u ovom planinskom turističkom centru od 15. jula biti popunjeno 90 odsto smeštajnih kapaciteta, a da su cene na nivou prošlogodišnjih. 

"Svaki deseti turista na Zlatiboru ovog leta biće inostrani gost. Oni će ostvariti preko 100 hiljada noćenja, što je pomak u odnosu na prethodne godine", rekao je Đurović, i precizirao da je uglavnom reč o gostima iz Rumunije, Mađarske, Rusije, Grčke i bivših jugoslovenskih republika. 

"Prezentacije naših potencijala u Grčkoj, Mađarskoj, Makedoniji i Rumuniji urodile su plodom. Prema rezervacijama Zlatibor će ovog leta ugostiti 25 hiljada stranih turista, što je oko 15 odsto turističkog prometa", istakao je Đurović. 

Novina u turističkoj ponudi najposećenije planine u Srbiji ovog leta biće auto kamp, čija izgradnja se privodi kraju, a od avgusta na skijalištu Tornik biće u funkciji bob na šinama i novi sportski tereni. 

Ovo leto na Zlatiboru proteći će i u znaku obeležavanja 120 godina od organizovanog bavljenja turizmom na ovoj planini nizom kulturnih i drugih manifestacija.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage