Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

12. 02. 2019.

Autor: Radio Luna Izvor: Zavod za javno zdravlje Užice/Tanjug

Više od 1000 obolelih od gripa u Zlatiborskom okrugu

Prema izveštajima domova zdravlja na području Zlatiborskog okruga u periodu od 04. do 10. februara ove godine registrovano je 1171 obolelih sa simptomima sličnih gripu, a u periodu od 28. januara do 03. februara 1382 pacijenta.

Najveći broj obolelih je u uzrasnoj grupi od 30 do 64 godine. Zavodu za javno zdravlje Užice u toku prethodne dve sedmice prijavljeno je sedmice 15 obolelih sa teškom akutnom respiratornom infekcijom.

Od početka sezone, na teritoriji Srbije prijavljeno je 84.900 obolelih sa simptomima sličnim gripu, a od virusa tipa AH1N1 umrlo je 15 osoba, izjavila je šef za epidemiološki nadzor Instituta za javno zdravlje Dr Milan Jovanović Batut Dragana Dimitrijević.

-Situacija je očekivana za ovaj period godine, registruje se srednji intezitet virusa gripa, a stanje nije neuobičajeno i registrovana je široka geografska rasprostranjenost virusa, rekla je Dimitrijević.

Epidemija gripa do sada je prijavljena u Zlatiborskom, Pirotskom, Moravičkom okrugu i na teritoriji grada Niša.

Lekari savetuju da se više pažnje obrati na mere prevencije, kao i na jačaje imunuiteta. Osim ishrane, unošenja vitamina, mora se voditi računa i o tome da se smanji unos nikotina i energetskih napitaka. Takođe na imunitet loše utiče i nedostatak sna.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

12.02.

2019.

ZOXX [neregistrovani] u 13:32

Grip

Taman koliko i šetača.

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage