Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

14. 12. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Glas Zapadne Srbije

Imenovan za v.d. direktora pet puta uzastopno

U Domu zdravlja u Prijepolju jedan isti čovek pet puta izabran za vršioca dužnosti direktora. Reagovao Privredni sud u Užicu.

Ovakvo rešenje kosi se sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti. Stoga je Privredni sud u Užicu zaključkom obavezao Dom zdravlja u Prijepolju da se drži zakona, konstatujući da jedan čovek ne može pet puta uzastopno da bude postavljen na za vršioca dužnosti direktora. Reč je o lekaru Seadu Poroviću koji je za privremenog rukovodioca zdravstvene kuće postavljen sredinom oktobra 2016. godine, a potom mu je v.d. mandat obnavljan još tri puta.

Članom 133 Zakona o zdravstvenoj zaštiti propisano je da se direktor zdravstvene ustanove imenuje na period od četiri godine, najviše dva puta uzastopno. Uvidom u sudski registar utvrđeno je da je osnivač Doma zdravlja u Prijepolju postupio suprotno odredbama članova 133 i 134 Zakona o zdravstvenoj zaštiti. Naime, osnivač je imenovao doktora Seada Porovića za vršioca dužnosti rešenjem od 12. oktobra 2016. godine, a potom ga je još tri puta imenovao na to mesto.

Praktično je ovim rešenjem po peti put jedan isti čovek imenovan za vršioca dužnosti, što se kosi sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti.

-Osnivač je imao pravo da samo dva puta uzastopno imenuje v.d. direktora, navodi se u zaključku Privrednog suda u Užicu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage