Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

15. 10. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Grad Užice

Moje je pravo da živim srećno i zdravo

U okviru programa obeležavanja Dana grada dodeljene su nagrade učenicima čiji su radovi bili najbolji na likovnom i literarnom konkursu Moje je pravo da živim srećno i zdravo.

Zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić uručio je nagrade najboljim učesnicima ovog konkursa koji je u okviru Dečije nedelje raspisao Centar za socijalni rad Užice. Nagrade su obezbedili grad Užice, Narodno pozorište, Narodna biblioteka, Dečije odmaralište Zlatibor i Veliki park.

-Trudimo se da stvorimo uslove za normalno odrastanje naših najmlađih sugrađana, odrastanje koje treba da protiče bez nasilja i da bude u duhu savremenog društva. Ono na čemu radimo kao lokalna samouprava je da podržavamo institucije koje rade u ovoj oblasti, rekao je Nešić.

Grad Užice će u ovoj oblasti preventivno delovati tako što će uvesti sistem video nadzora nad nekim delovima grada, kao i rad u jednoj smeni u obrazovnim ustanovama gde je to moguće.

-Dečija nedelja jeste prilika da se doprinese razvoju jednog tolerantnog i multikulturnog društva koje će biti odgovornije prema svakom pojedincu i prema sopstvenoj budućnosti. Zahvalnost dugujemo deci koja su učestvovala na konkursu, kao i lokalnoj samoupravi koja je prepoznala značaj i važnost ovih aktuelnih tema i podržala našu aktivnost, rekla je direktorka Centra za socijalni rad Ana Urošević.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage