Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

15. 10. 2018. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna

Grejanja ima, kao i neplatiša

Tople prostorije oko 6 100 korisnika usluga JKP Gradska toplana Užice. Toplo, kažu, i u stanovima 500 građana koji za grejanje duguju ukupno blizu 90 miliona dinara, pojedinačno više od 50.000

Užička Gradska toplana grejaće od danas oko 400. 000 kvadratnih metara površine u periodu od 7 do 21 čas. Temperatura u prostorijama korisnika usluga tog javno komunalnog preduzeća tokom grejnog dana biće 20 stepeni, po odluci Grada.

Direktor JKP Gradska toplana Zoran Šibalić za RAM mrežu kaže da nema većih problema sa grejanjem 6 100 korisnika sistema daljinskog grejanja. Poteškoća ima sa naplatom usluge grejanja.

Naime, blizu 500 građana, koji pojedinačno imaju više od 50.000 dinara neplaćenog izdatka za grejanje, duguje užičkoj Gradskoj toplani ukupno oko 90 miliona dinara. Među njima je, navodi Šibalić, i dosta dobrostojećih i onih koji više od deset godina nisu platili račune za grejanje.

-         Ukupna dug potraživanja od građana je izašao na 127 miliona dinara, što je za četiri meseca izdavanja bruto faktura, navodi Šibalić.

-         Trenutno najveći pojedinačan dug je 700.000 dinara, a mi nemamo mogućnost da ga skinemo sa sistema daljinskog grejanja, dodaje Šibalić istakavši da dugovanja građana neće zastariti. Napominje da neplaćeni računi utiču na likvidnost i funkcionisanje javno komunalnog preduzeća koje je, kako navodi Šibalić, primorano da povlači i kredite.

Šibalić apeluje na građane da izmire obaveze prema Gradskoj toplani. Očekuje zajednički sastanak sa upravnicima stambenih zgrada. Pojedini su, kaže, tražili od JP Stan i Gradske toplane spisak sa imenima neplatiša iz zgrade u težnji da pojedinačni dug ne postane zajednički problem komšiluka.  

U Užicu, koje u sistemu daljinskog pretežno koristi prirodni gas, grejna sezona trajaće do 15. aprila sledeće godine.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage