Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

03. 08. 2018. Beograd

Autor: Radio Luna/foto izvor LINK group Izvor: Radio Luna

Aleksiju Vukiću besplatno školovanje na ITAkademy

ITAcademy i Kraljevska fondacija obradovali đake generacije: 25 besplatnih školovanja za buduće IT stručnjake, među njima i Užičanin

Đak generacije užičke Tehničke škole Aleksije Vukić je među 25 maturanata, đaka generacije, sa teritorije Srbije i Republike Srpske koji će dobiti besplatno školovanje na ITAcademy, saopštili su iz kompanije LINK group koja je birala kandidate u saradnji sa Fondacijom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića za obrazovanje i kulturu.

Na svečanom prijemu maturanata na Belom dvoru, maturanti su saznali za finasijsku podršku uz pomoć koje će godinu dana pohađati nastavu na ITAcademy, posredstvom interneta, pomoću najsavremenije platforme za učenje na daljinu.

Pored znanja za najtraženije IT oblasti, ITAcademy, kako podsećaju iz kompanije LINK group, radi po zvaničnom ovlašćenju ispitnog odeljenja Cambridge univerziteta i svojim polaznicima obezbeđuje i stručna Cambridge, Microsoft i Adobe zvanja.

Izabranim učenicima besplatno školovanje će biti uručeno na svečanom prijemu koji se održava na Belom dvoru 5. septembra u 17 časova.

-         Odmah po svečanoj dodeli učenici će sami izabrati odsek i program koje žele da završe, a ukoliko budu imali bilo kakvih nedoumica, mogu dobiti stručne konsultacije prilikom odabira smera, navode iz LINK group i dodaju da su prošle godine đaci generacije najviše bili zainteresovani za kurseve programiranja i web dizajna.

Podsetimo, kraljevska porodica Karađorđević, prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina, ugostila je 29. juna na Belom dvoru više od 600 najboljih maturanata iz Srbije i Republike Srpske na prijemu koji se održava već sedamnaestu godinu zaredom.

Svečanosti su prisustvovali i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Mladen Šarčević i ministar prosvete i kulture Republike Srpske Dane Malešević.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage