Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

13. 07. 2018. Arilje

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Arilje dve nedelje prestonica kulture

ARLEMM art festival se održava na nekoliko lokacija. Festivalski program počinje na ostrvu Uski Vir, na obalama Rzava, a završava se u porti Crkve Svetog Ahilija

Kulturno - edukativna manifestacija ARLEMM se održava u Arilju od 14. do 29. jula.

Manifestacija okuplja najeminentnije umetnike, profesore i predavače iz klasične, duhovne, tradicionalne, džez muzike i drugih umetničkih polja, ali i ljude kreativnih sposobnosti sa idejom da društvu, a prvenstveno deci, približe prave kulturne vrednosti.

Ariljskim ulicama će se naredne dve nedelje kretati brojni mladi umetnici iz Nemačke, Rusije, Belgije, Austrije, Slovenije, Amerike, Hrvatske, Bosne i Hercegovine. Sa najtalentovanijim mladim polaznicima iz zemlje i inostranstva radiće vrhunski predavači i profesori violine, violončela, klavira, viole, kontrabasa, duhovnog pojanja, flaute, solo pevanja i gitare. 

ARLEMM će i ove godine okupiti vodeća imena kvalitetne muzičke scene kao što su Bisera Veletanlić, Vasil Hadžimanov, Ju grupa, Divanhana, Divna Ljubojević, Sara Renar, Marko Luis, Neverne bebe, odnosno više od 100 izvođača klasične, duhovne, tradicionalne i džez muzike.

Svečano otvaranje ARLEMM-a je zakazano za 20 sati i 30 minuta kada na Gradskom trgu počinje gala koncert kamernog orkestra Škole za muzičke talente iz Ćuprije i soliste Dragana Đorđevića na violončelu uz goste iznenađenja. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage