Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

12. 07. 2018. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna

Skokovi u Đetinju u nedelju(AUDIO)

Očekuje se oko 30 takmičara koji će moći da se oprobaju u dve discipline

Skokovi sa starog železničkog mosta na Gradskoj plaži u užičku Đetinju se održavaju u nedelju.

Tradicionalni skokovi lasta i hajdajving skokovi kupiće oko 30 takmičara iz Danske, Nemačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije. Oni će sa starog železničkog mosta, čija je gornja konstrukcija visoka 16 metara, skakati u Đetinju, kako kažu, u vodu dobrog kvaliteta i temperature oko 15 stepeni.

-         Organizuje se takmičenje u dve serije. Što se tiče takmičenja lasta, u pvoj seriji skaču svi. U drugu seriju ulazi deset prvoplasiranih. Što se tiče takmičenja hajdajving skokova, isto se organizuje u dve serije. Najboljih deset iz prve serije ulazi u drugu, navodi direktor JP Veliki park Branko Bogićević.

Organizacioni odbor manifestacije je smanjio nagradni fond za prva tri mesta, kako kažu, da bi svi takmičari dobili adekvatnu novčanu nagradu za svoj skok.

-         Organizacioni odbor skokova je ove godine doneo odluku da nagradni fond za prvo mesto iznosi 30.000 dinara, za drugo mesto 20.000 dinara, za treće mesto 15.000 dinara. Svaki skakač dobija 3.500 dinara po skoku, navodi gradski većnik Marija Trmčić Bogojević.

Do nedelje traju prijave za takmičenja koja se, kako navode, sem u Užicu održavaju u Mostaru na koji se Užice ugledao.

Ovogodišnje 27. tradicionalno takmičenje na Đetinji počeće u 14 časova. U nedelju se, prema prognozama, očekuje lepo vreme, ali sa lokalnim pljuskovima.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage