Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

12. 07. 2018. Priboj

Autor: Radio Luna Izvor: Opština Priboj

Priboj pod video nadzorom

U gradskom području je postavljeno 12 kamera visoke rezolucije koje će, kako navode iz lokalne samouprave, doprineti većoj bezbednosti građana i boljoj zaštiti njihove imovine.

Sistem video nadzora, koji čine 12 kamera na ključnim tačkama u gradu, od 11. jula je zvanično pušten u rad, saopštila je Opština Priboj.

-         Pokrivene su zone od ulaska do izlaska u grad, od skvera u Starom Priboju do Opštine, preko Luke, nekoliko lokacija u gradskom jezgru novog dela grada, kao i na raskrsnicama na Jarmovcu i na krivini kod Banje, naveo je zamenik predsednika opštine Priboj Saša Vasilić ne isključujući mogućnost da se broj kamera poveća u skladu sa potrebama policije.

Kako navode iz te lokalne samouprave, u gradskom području je postavljeno 12 kamera visoke rezolucije, snimaju 24 sata i, kako dodaju, snimci koji se nalaze na Telekomovom serveru će moći da se pregledaju 30 dana unazad. Navode i da je samo jedno lice u Policijskoj stanici Priboj ovlašćeno za pregledanje snimaka u poslednjih 30 dana.

-         Policijski službenici Policijske stanice Priboj u toku 24 časa pratiće ovaj sistem video nadzora i reagovaće na određene pojave i događaje koje mogu ugroziti bezbednost građana Priboja, rekao je načelnik PS Priboj Branimir Stanišić Stanišić. Onje istakao da je Priboj među retkim mestima koja imaju video nadzor koji će, kako je rekao, u znatnoj meri unaprediti efikasnost rada policije i suzbijanje svih oblika kriminala.

Zamenik predsednika opštine Priboj Saša Vasilić je rekao da Priboj ima najsavremeniji sistem trenutno, da kamere imaju mogućnosti raznih senzora i alarma, da mogu da se koriste i za merenje temperature, buke i različitih parametara koji su potrebni u radu. Kako je dodao Vasilić, kamere imaju i mogućnost komunikacije tako da, kako prenose iz lokalne samouprave, operateri iz MUP-a mogu preko kamera da upozore građane ako postoji neka opasnost u tom reonu.

Video nadzor je postavljen u sklopu projekta Priboj siguran grad. Lokalna samouprava je, posredstvom Saveta za bezbednost, sa 4,5 miliona dinara bez PDV-a finansirala postavljanje video nadzora, nabavku kamera, radove, povezivanje, održavanje sistema i zakup telekomunikacionih usluga.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage