Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

20. 06. 2018. Čajetina

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Počinju jubilarne Vidovdanske svečanosti na Zlatiboru

Poznati dobitnici priznanja Vitez Srbije

Jubilarne, desete po redu Vidovdanske kulturne svečanosti počinju u subotu, dodelom priznanja Vitez Srbije. 

Vitez srpske medicine je akademik profesor dr Zoran Krivokapić, dok je Vitez srpske privrede vlasnik preduzeća Bohor iz Užica Mišo Radovanović. Žiri je odlučio da titulu Viteza dobročinstva ponese Arno Gujon.

Profesor dr LJiljana Pešikan Ljuštanović je dobitnik Plakete Vitez srpske književnosti, odlučio je jednoglasno žiri Vidovdanskih kulturnih svečanosti.

Iz Turističke organiazcije Zlatibor navode da će plaketa Vitez srpske glume pripala Svetlani Bojković, dok su za Viteze srpske muzike proglašeni prof. dr Gordana Karan i dramska umetnica Dragana V. Jovanović.

Vitez srpskog slikarstva je Marina Nakićenović, a Vitez srpskog sporta biće Dejan Stanković.

-         Ovogodišnji laureati, kao i u predhodnih devet godina, svoja priznanja dobiće kao najistaknutiji pripadnici svojih profesija, koji zahvaljujući svojim dostignućima, godinama unazad, daju viteške doprinose oblastima kojima se bave, navode iz Turističke organizacije Zlatibor.

Priznanja će nakon 18 časova biti uručena na svečanoj akademiji u Vip casa club-u na Zlatiboru. Vidovdanske kulturne svečanosti se održavaju pod pokroviteljstvom opštine Čajetina i uz podršku Turističke organizacije Zlatibor.

Vidovdanske svečanosti najaviće ovogodišnje Zlatiborsko kulturno leto koje će obeležiti brojne predstave, koncerti i manifestacije.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage