Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

14. 06. 2018. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Dobrovoljnim davaocima u Užicu uručene nagrade

Povodom Svetskog dana Dobrovoljnih davalaca krvi Crveni krst Užice organizuje akciju davanja krvi, a u restoranu Crvenog krsta u 19 časova biće organizovan i svečani prijem za 60 davalaca krvi

Povodom Svetskog dana dobrovoljnog davalaštva Grad Užice organizovao je prijem dobrovoljnih davaoca krvi koje je predložilo Udruženje dobrovoljnih davaoca krvi Užice u saradnji sa Crvenim krstom Užice i Službom za transfuziju krvi Zdravstvenog centra Užice.

-          Ovim povodom uručićemo poklone davaocima koji na ovaj humani način i gest pomažu ljudima kojima je krv neophodna, rekao je Vidoje Drndarević, gradski većnik.

Povodom stupanja na snagu zakona o gašenju Transfuziološke službe u Užicu, Drndarević je za sledeću sredu najavio sastanak u Gradskoj kući sa dobrovoljnim davaocima, predstavnicima bolnice i transfuziološke službe, gde će se razjasniti neka pitanja i gde će stručna lica izneti šta su predvideli i kako će se to odvijati u budućnosti.

-          Naš interes i interes svih građana okruga je da obezbedimo dovoljan broj jedinica svih krvnih komponenti u našoj bolnici, ali i onih koji se leče van naše bolnice. Mi smo do sada obezbeđivali dovoljne jedinice, nadamo se da ćemo i u budućnosti moći, kaže dr Marija Perišić Božić.

Vera Nikolić je dala krv 34 puta i kaže da neće ostati na tom broju. Poručuje da sve zdrave osobe treba da daju krv i da će se osećati mnogo lepše. Kako kaže, krv je počela da daje jer je posle porođaja bila u situaciji da joj je bila potrebna krv, ali je nije dobila zbog, tada, malog broja davaoca.

Povodom Svetskog dana Dobrovoljnih davalaca krvi Crveni krst Užice organizuje akciju davanja krvi  do 15 časova u dvorištu Crvenog krsta.

U restoranu Crvenog krsta u 19 časova biće organizovan i svečani prijem i dodela priznanja za 60 davalaca krvi.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage