Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

14. 06. 2018. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna/Beta/Tanjug

Komisija za procenu štete na poljoprivredi izlazi na teren(AUDIO)

Zvanični izveštaj o prouzrokovanoj šteti nakon obilaska terena

Komisija za procenu štete počinje danas sa obilaskom terena i u narednih sedam do deset dana utvrđivaće u kojoj je meri na poljoprivredu uticalo jučerašnje olujno nevreme tokom kojeg je na teritoriji Užica palo oko 29,3 litara kiše po metru kvadratnom.

Najveća šteta je zabeležena na poljopirvrednim kulturama. Grad je u okolnim selima, kako navode iz Gradskog štaba za vanredne situacije, u velikoj meri uništio useve, posebno zasade malina. 

Prema nezvaničnim infomraicjama, najveća šteta je u selu Ponikovice, u Lunovom selu i Karanu, kaže za RAM mrežu član Gradskog veća zadužen za oblast vanrednih situacija Katarina Ostojić navodeći da od sinoć u Gradsku kuću stižu prijave i molbe građana za pomoć, naročito iz prigradskih naselja koja su pretprela štetu na malinjacima.  

Ostojić ističe da su gradske dežurne službe i javna preduzeća adekvatno reagovale uklonivši kamenje, odrone i nanose nakon vremenske nepogode, kiše i grada, koja je oborila stabla na saobraćajnice, izazvala klizište u Miloša Obrenovića, poplavila automobile i veliki broj objekata, posebno privatnih lokala na Megdanu.

Iz Gradskog štaba za vanredne situacije su saopštili da je vremenska nepogoda dovela do značajnih oštećenja na putnoj infrastrukturi, do podizanja asfalta u par gradskih ulica.

-         Značajnija oštećenja su evidentirana i na mreži kišne i fekalne kanalizacije na kojima je JKP Vodovod, po prijavi građana i izlaskom na teren u kratkom roku saniralo posledice, dodaju iz Grdaskog štaba za vanredne situacije.

U Užicu se i danas očekuju padavine, ali manje količine nego juče.

Gradski većnik Katarina Ostojić apeluje na građane da ne paniče. Navodi da su javne službe spremne i da su tu da pomognu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage