Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

11. 05. 2018.

Autor: Opština Čajetina Izvor: Opština Čajetina

Otvorene Sportske igre mladih na Zlatiboru

Sama činjenica da je u jednoj maloj opštini kao što je Čajetina došao ovoliki broj dece govori da su organizatori napravili pravu stvar a mi kao domaćini smo se potrudili da stvorimo sve uslove kako bi se deca osećala kao kod svoje kuće. Poručio sam deci da bi osnovni motiv njihovog bavljenja sportom trebalo da bude zdrav način života i druženje, a ne novac - rekao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, naglasivši da Zlatibor uz turističke potencijale ima i velike potencijale za razvoj sporta, i da će opština Čajetina posebno podsticati razvoj sporta kod mladih.

Sama činjenica da je u jednoj maloj opštini kao što je Čajetina došao ovoliki broj dece govori da su organizatori napravili pravu stvar a mi kao domaćini smo se potrudili da stvorimo sve uslove kako bi se deca osećala kao kod svoje kuće. Poručio sam deci da bi osnovni motiv njihovog  bavljenja sportom trebalo da bude zdrav način života i druženje, a ne novac - rekao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, naglasivši da Zlatibor uz turističke potencijale ima i velike potencijale za razvoj sporta, i da će opština Čajetina posebno podsticati razvoj sporta kod mladih.

Foto:Sloboodan Đurić

Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije se zahvalila opštini Čajetina na pomoći u organizaciji ovog sportskog događaja, dodavši da je "uvek lepo biti na Zlatiboru a posebno danas, imajući u vidu ovaj karavan radosti i prijateljstva mladih.

Zadovoljni smo saradnjom sa predstavnicima lokalne samouprave Čajetine i drago mi je da su prepoznali ono što mi želimo da radimo imajući u vidu da je ovde prioritet drugarstvo kroz sport."

Foto:Sloboodan Đurić

Svi zainteresovani osnovci (2003. godište i mlađi) nadmetaće se u šest sportskih disciplina - malom fudbalu, ženskoj odbojci, uličnom basketu, stonom tenisu, šahu a posebno nadmetanje namenjeno je deci 2007. godišta i mlađih u igri "Između dve vatre". Tokom juna će još biti održana nadmetanja u odbojci na pesku i tenisu.

Foto:Sloboodan Đurić

Vrednost projekta Igara takođe su prepoznale mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života, kako regiona tako i Evrope.

Sportske igre mladih podržava :

Evropski parlament

Vlada Ruske Federacije

Međunarodni olimpijski komitet

Svetska fudbalska federacija

Premijer liga

Svetska rukometna federacija i mnogi drugi...

Manifestacija je regionalnog nivoa i veoma je važna. Ovo nije obično takmičenje dece, već spajanje dece regiona.

Sportske igre mladih  pridružuju se Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u zaštiti dece i mladih od nasilja i razvijanju pozitivnog sistema vrednosti.

U 2018.godini Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara održaće se u 20 gradova na teritoriji Republike Srbije.

U još 20 mesta održaće se turniri u malom fudbalu Koka Kola Kup Srbije 2018. a u još 20 mesta u saradnji sa Savezom za školski sport  Srbije, organizuju se promotivne aktivnosti i takmičenje u atletici i između dve vatre.

Svečano otvaranje Sportskih igara mladih za region zakazano je za 25.maj u 10 časova, na Centralnom gradskom trgu u Sremskoj Mitrovici.

DRŽAVNO finale SIM Srbije 2018. održaće se u periodu od 23.jula do 29.jula u Beogradu.

VELIKO MEĐUNARODNO finale, na kome učestvuju pobednici iz Srbije, Hrvatske i BIH, u 10 sportova,  na programu je u Splitu, od 20.08.  do 26.08.2018. godine

Foto:Sloboodan Đurić

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage