Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

12. 03. 2018. Užice

Autor: J.P. Izvor: Radio Luna/Beta/Tanjug/Danas

Žal za Đinđićem i u Užicu(AUDIO)

Petnaestogodišnjica od smrti Zorana Đinđića obeležena parastosom i pomenom u Crkvi Svetog Marka

Parastosom i pomenom na pokojnog premijera Srbije i lidera Demokratske stranke Zorana Đinđića, u Crkvi Svetog Marka u Užicu je obeleženo 15 godina od njegovog ubistva.

Pokojni premijer Đinđić je svojim životom, delom i idejom trasirao put evropske Srbije, kaže predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Užice Jovan Marković i navodi da je najveći životni i politički uspeh Đinđića, kako kaže, to što su njegovi najveći politički protivnici prihvatili tu ideju.

Ipak, kako dodaje, više godina tu ideju neuspešno pokušavaju da sprovedu u delo što je, prema mišljenju Markovića, problem i budućih generacija.

-         Velika žal koja ostaje generacijama koje dolaze jeste upravo što smo sigurni da je taj put evropske Srbije jedino ispravan put, a takođe smo sigurni da on ide nekim stranputicama, a velika je žalost i što je premijer Zoran Đinđić imao veoma kratko vreme da te svoje ideje, svoje delo i misli sprovede u delo, navodi Jovan Marković.

Godišnjica smrti Zorana Đinđića je obeležena u Beoradu polaganjem venaca na spomen ploču nekadašnjem premijeru Zoranu Đinđiću u dvorištu Vlade Srbije i polaganjem venaca i cveća na njegov grob u Aleji zaslužnih građana.

Kako prenosi Tanjug, Vlada Srbije je ranije danas donela odluku da Gradu Beogradu izvrši transfer 13.257.000 dinara, kako bi se sproveo u delo predlog predsednika Aleksandra Vučića o podizanju spomenika Zoranu Đinđiću.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

12.03.

2018.

Slavica [neregistrovani] u 19:35

Legenda ostaje

Respekt za Velikog Zorana.

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage