Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

06. 03. 2018. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Obnova fasada zgrada uz podršku iz gradskog budžeta

U toku Javni konkurs za sufinansiranje obnove fasada stambenih i stambeno-poslovnih zgrada na teritoriji grada Užica

Grad Užice je raspisao javni konkurs za sufinansiranje obnove fasada stambenih i stambeno-poslovnih zgrada na teritoriji grada.

Konkurs se odnosi stambene i stambeno– poslovne zgrade koje su namenjene za stanovanje i koje sastoje se od najmanje pet stanova. Pravo učešća, kako dodaju, imaju i stambene i stambeno-poslovne zgrade u okviru prostorno kulturno- istorijskih celina koje se sufinansiraju, bez obzira na broj stanova.

Prijavu za sufinansiranje obnove fasade, uz propratnu dokumentaciju, podnosi ovlašćeno lice stambene zgrade, upravnik ili predsednik skupštine stambene zgrade.

Javni konkurs je objavljen 26. februara i otvoren je 60 dana od dana objavljivanja na zvaničnom sajtu grada Užica.

Podsetimo, finansijskom podrškom lokalne samouprave je prošle godine obnovljen spoljašnji izgled četiri stambene zgrade u centru grada, odnosno Novakovićeve kuće, zgrade Beli dvor, zgrade u Nikole Pašića i na Slanuši. 

Oko pet miliona dinara je ukupno izdvojeno iz gradskog budžeta za sufinansiranje obnove fasada zgrada koje su ispunile uslove javnog konkursa, raspisanog početkom juna prošle godine radi podsticanja očuvanja i obnove što većeg broja fasada stambenih zgrada.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage