Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

22. 01. 2018. Mokra Gora

Autor: Radio Luna Izvor: Tanjug

Zlatno jaje sa Kustendorfa filmu Bombona

Kustendorf, koji je trajao od 16. januara, zatvoren je sinoć, dodelom nagrada za najbolje filmove takmičarskog programa.

Zlatno jaje za najbolji film 11. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala Kustendorf  je pripalo Rakanu Majasiju za film Bombona, snimljenim u koprodukciji Palestine i Libana.

Za ostvarenje Petnaest (Egipat), Sameha Alaa je nagrađen Srebrnim jajetom, dok je Bronzano jaje dodeljeno Nikoli Vučiniću za film Lumpen (Crna Gora).

Specijalno priznanje je pripalo Umbertu Valjehu iz Dominikanske Republike za film Šanel i Ruslanu Bratovu za ostvarenje Vrteška (Rusija).

Odluku je doneo žiri kojeg su činili rok kritičar i publicista Petar Popović i profesori Vlastimir Sudar i Serž Regur.

U takmičarskom programu Kustendorfa je bio 21 film studenata i mladih autora iz Kine, Libana, Holandije, Jordana, Rusije, Poljske, Egipta, Izraela, Francuske, SAD, Meksika, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i sa Filipina.

Nagrada Vilko Filač, odlukom direktora fotografije Ištvana Borbaša, dodeljena je Pjotru Polusu za film Stvarno je ekstra u režiji Katažine Važehe (Poljska).

Reditelj i osnivač Kustendorfa Emir Kusturica je uručio u Drvengradu nagradu za buduće filmove Drvo života glumcu Aleksandru Berčeku. Tim priznanjem je nagrađen i italijanski režiser Paolo Sorentino na otvaranju festivala.

Podsetimo, Berčeku i Paolu Sorentinu je bila posvećena Retrospektiva velikana ovogodišnjeg Kustendorfa. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage