Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

14. 01. 2018. Zlatibor

Autor: TO Zlatibor Izvor: TO Zlatibor

Na Kraljevom trgu ''Zvezde Granda'', u Jablanici doček kraj crkve brvnare

Na Zlatiboru je Srpska nova godina , svečano dočekana na dve lokacije – koncertom muzičkih zvezda na Kraljevom trgu u centru Zlatibora modernije i urbanije, a u zlatiborskom selu Jablanica tradicionalno, u duhu narodnog predanja.

Na Zlatiboru je Srpska nova godina , svečano dočekana na dve lokacije – koncertom muzičkih zvezda na Kraljevom trgu u centru Zlatibora modernije i urbanije, a u zlatiborskom selu Jablanica tradicionalno, u duhu narodnog predanja.

Za dobar provod na platou Kraljevog trga  su bili zaduženi Nemanja Stevanović i Jelena Gerbec, poznati po učešću u muzičkom takmičenju ''Zvezde Granda''. Program je počeo u 22 sata, a Nemanja i Jelena su svojim hitovima, uz puno pozitivne energije, zabavljali okupljene na ovom trgu kraj jezera. Za dobro raspoloženje postarao se i trubački orkestar Igora Mitrića, čiji se prepoznatljiv zvuk začuo tačno u ponoć, dok je nebo nad Zlatiborom obasjavao raskošan vatromet. Za organizaciju i ovog dočeka zaslužne su Turistička organizacija Zlatibor i opština Čajetina, koje su se na prelasku iz prošle u ovu godinu postarale da prirede  četiri  muzička spektakla na prepunom Kraljevom trgu. 

A u selu Jablanica, uz prisustvo velikog broja meštana i turista koji borave na Zlatiboru, doček je svečano organizovan u duhu pravoslavne tradicije i u neobičnom ambijentu – porti drevne crkve brvnare, na uzvišenju među stoletnim borovima.Proslavi je prethodila večernja liturgija, zatim je svečano naložen drugi deo badnjaka, a potom su gostoljubivi meštani uz trubački orkestar i pevačke grupe okupljenimslužili tople napitke, lovački gulaš i svadbarski kupus koji su tu i pripremani. Ovom prilikom je, kao i prethodnih godina, Božić Bata podelio deci novogodišnje paketiće, a najmlađi su svojim recitacijama upotpunili sadržajan program. Organizator dočeka u ovom zlatiborskom selu bilo je Turističko udruženje Jablanica, koje već godinama organizuje razne manifestacije za meštane i ostale ljubitelje Zlatibora, uz svesrdnu podršku TO Zlatibor i opštine Čajetina.

Što se tiče predstojećih zlatiborskih dešavanja, podsećamo da se u selu Mačkatu od 2. do 4. februara održava 18. Sajam suvomesnatih proizvoda, nadaleko poznata ''Pršutijada'', koja i ove godine okuplja veliki broj proizvođača i ljubitelja vrhunskog sušenog mesa.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage