Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

11. 01. 2018. Mokra Gora

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna/Tanjug/Beta/Fonet

Paolo Sorentino gost 11. Kustendorfa

Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf od 16. do 21. januara na Mećavniku, u Mokroj Gori.

Reditelj Paolo Sorentino biće gost 11. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala Kustendorf  koji se od 16. do 21. januara održava na Mećavniku, u Mokroj Gori.

Prema rečima umetničkog direktora i osnivača festivala, reditelja Emira Kusturice, Sorentinu će biti uručena nagrada za buduće filmove koja od ove godine nosi naziv Drvo života. 

O sudbini filma i njegovom mestu u današnjem svetu, o poređenju filma sa televizijskim serijama i drugim formama, biće, prema najavama Kusturice, razmatrane teme na 11. Međunarodnom filmskom i muzičkom festivalu Kustendorf koji će, kao i prethodnih godina, i ove biti posvećen mladim filmskim stvaraocima i svetski proslavljenim autorima. Reditelji Paolo Viljaluna, Stefan Komandarev, Ćijan Von i Mikael Roskam držaće radionice studentima. 

Prema Kusturici, festival, poput Kustendorfa, pomaže mladim autorima da se dokažu i da dobiju novac za svoj prvi igrani film. 

Sa 25 miliona dinara je Ministarstvo kulture i informisanja pomoglo održavanje festivala Kustendorf.

Objašnjavajući finansijsku pomoć države, Emir Kusturica je rekao da nema ugla sveta iz kojeg ne stižu učesnici festivala i da najveći deo novca odlazi na avionske karte.

-         Mi nemamo sponzore i naša ideja je da se taj festival ne hrani od sponzorstva nego od ideje države o sebi i kulturi, objasnio je Kusturica, osnivač festival Kustendorf koji se i ove godine našao među 25 najopuštenijih filmskih festivala na svetu (The Coolest Film Festivals in the World) u 2017. godini, prema mišljenju jednog od najčitanijih filmskih portala u Americi, Moviemaker.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage