Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

26. 05. 2017. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Takmičenje u programiranju mBot robota u Prvoj osnovnoj školi

U Prvoj osnovnoj školi kralja Petra drugog se održava takmičenje u programiranju mBot robota. Na takmičenju u Užicu učestvovaće tri takmičarske ekipe iz Užica, Požege i Tubića.

U Prvoj osnovnoj školi kralja Petra drugog se održava takmičenje u programiranju mBot robota. Na takmičenju u Užicu učestvovaće tri takmičarske ekipe iz Užica,  Požege i Tubića.

Takmičarska liga pod nazivom KODigranje se organizuje u sklopu programa Bitka za znanje, u okviru kog su do sada 344 škole u Srbiji dobile po 5 mBot robota uz pomoć kojih osnovci uzrasta od 5. do 8. razreda u svojim školama, uz mentorsku podršku svojih nastavnika uče osnove programiranja i kodiranja.

Takmičenje se u isto vreme organizuje u 18 gradova Srbije.

Naredna faza takmičenja je finale na kome će učestvovati 30 najboljih ekipa iz prethodno održanog online kola lige, ali i ovog fizičkog kola. Finale će biti organizovano u subotu, 24. juna u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, vredne nagrade za sve finaliste obezbediće kompanija Bik, dok glavne nagrade za pobednike takmičenja, prva tri mesta obezbediti kompanja Vip Mobil.

Program Bitka za znanje podržan je od strane nekoliko desetina kompanija, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva nauke, prosvete i tehnološkog razvoja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Sve osnovne škole u Srbiji koje žele da se uključe u program, odnosno da dobiju robote, obuče svoje nastavnike za korišćenje istih i priključe se ligi, moći će da se prijave na novom konkursu koji će biti objavljen na sajtu bitkazaznanje.rs u septembru, početkom naredne školske godine. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage