Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

20. 03. 2017. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna/Udruženje Roditelj

Sa nama već osam godina

Udruženje Roditelj Užice je proslavio u nedelju osam godina postojanja i istakao da su i ove godine u planu tradicionalni programi i akcije udruženja

Udruženje Roditelj Užice je obeležilo 19.marta osmi rođendan, tradicionalnim druženjem članova i posetom Specijalne škole Miodrag V.Matić.

Članovi udruženja su tom prilikom deci i vaspitačima darivali set saobraćajnih znakova i semafor za raskrsnicu u dvorištu škole, što su, prema rečima Marine Jevtić iz Udruženja Roditelj, ranije od udruženja dobili svi gradski vrtići.

I ove godine su u planu tradicionalne aktivnosti udruženja. 

To udruženje organizuje pilates za buduće mame koji je od marta nastavio sa radom. Održava se utorkom u savetovalištu za trudnice u Dečjem dispanzeru, nakon časova psiho-fizičke pripreme.

-         Već godinama pilates za buduće mame nailazi na odličan odziv, navodi Marina Jevtić.

Ona navodi i da će april za udruženje Roditelj biti u znaku  pravilne upotrebe dečijih auto-sedišta, dok  savetnica iz Gazela auta tokom godine obavlja besplatne preglede, montiranja i pravilna vezivanja dece za sve savesne sugrađane.

-         U maju mesecu, kada je i Dan porodice, nastavlja se saradnja Udruženja i dečijih vrtića. Vraćamo važnoj temi zdravlja usta i zuba, pa će naša članica, dr stomatologije sa učenicima Medicinske škole posetiti jedan od dečijih vrtića. Mališane očekuju prigodni pokloni, najavljuje Marina Jevtić i podseća da su se takve akcije sprovele u tri vrtića.

Stručna tribina, kada će udruženje ugostiti prof. dr sc. med. Lidiju Kandolf Sekulović i članove Udruženja za borbu protiv melanoma, planirana je na proleće.

-         Akcenat će biti na prevenciji bolesti, obaviće se pregledi, govoriti o načinima lečenja kod nas i u svetu, kao i kakav je pomak učinjen oko uvođenja lekova. Tim povodom setićemo se i naše drage, nedavno preminule članice, Sonje Hristovski, čiji je suprug Dejan aktivan u našim akcijama i inicijator ove tribine, navode iz udruženja Roditelj Užice.

Puzijada u okviru Nedelje dojenja održaće se prve sedmice avgusta.

-         Kako je Nedelja dojenja zaštitni znak Udruženja, ova manifestacija je za nas od velikog značaja, jer se kroz savetovalište pedijatara, ginekologa, babica i patronažnih sestara razvija svest kod majki, ali i ostalih članova porodice o značaju majčinog mleka, i podršci mamama da u tome istraju. Trka mališana, za koju se uvek traži staza više, kruna je događaja, navode iz udruženja Roditelj.

Dodaju da je jesen rezervisana za Dan deteta, kada je planirana tribina sa saradnicima udruženja, logopedom i psihologom na temu jezičko-govornih problema kod dece i poremećaja pažnje i učenja kod dece. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage