Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

16. 03. 2017. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna

Skup SNS i SPS u Užicu: Naša partija je Srbija!

SNS i SPS održale skup podrške kandidatu za predsednika Srbije Aleksandru Vučiću u Narodnom pozorištu u Užicu

Glas za Aleksandra Vučića je glas za jaku Srbiju, poručio je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić sa zajedničkog skupa SNS i SPS, održanom u Narodnom pozorištu u Užicu.

Dačić je istakao na skupu da predsednički kandidat Aleksandar Vučić na predstojećim izborima 2. aprila predstavlja izbor koji vodi ka stvaranju jake i poštovane Srbije.

Prema rečima Dačića, bez obzira na probleme u regionu, Srbija je izvoznik stabilnosti, sigurnosti i mira na Balkanu. Dodao je Srbi znaju koliko je važno da se sačuva mir.

-         Nećemo morati da ginemo za Srbiju ili da idemo iz Srbije ako imamo vlast koja je sposobna da Srbiju napravi jakom, modernom i razvijenom. Zato je naša odluka jasna. Mi ovo ne govorimo zbog Vučića nego zbog Srbije i budućnosti, rekao je Dačić na skupu  podrške Aleksandru Vučiću.

-         Imamo jedan izbor koji vodi napred, izbor koji vodi ka stvaranju, jake, poštovane, razvijene Srbije koja će čuvati veze sa svojim prijateljima, ali koja će isto tako voditi računa o građanima, o njihovom životnom standardu, rekao je Dačić rekavši da su sa druge strane oni koji žele da unište sve što je urađeno u poslednjih pet godina.

Dačić je pojedine predsedničke kandidate nazvao lutkama, a Vučića kandidatom naroda i budućnosti Srbije. 

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Nikola Selaković, koga su na skupu nazvali glasnogovornikom zapadne Srbije na najvišem državnom nivou, istakao je da su se SNS i SPS ujedinile zbog Srbije.

-         Ovde nema partije. Naša partija je Srbija. Zato idemo sa jednim kandidatom, a oni sa deset, objasnio je Selaković istakavši da, kako je naveo, deset nejakih i slabih kandidata žele da sruše jednog jakog.

Selaković je rekao da tih deset predsedničkih kandidata mogu da pričaju koliko su fabrika zatvorili i koliko su radnika ostavili bez posla, dok se ova vlast može pohvaliti otvaranjem fabrika, škola, bolnica, ali i auto-putem nedaleko od Užica.

-         On više nije nikakav san nego realnost. To nije auto-put kojim se odlazi već kojim dolaze investitori, istakao je Selaković i poručio prisutnima da na izborima ne smeju dozvoliti, kako je naveo, zaustavljanje jake Srbije.

-         Dve nedelje krvavog teškog rada su pred nama da sačuvamo mir, stabilnost i napredak kojim je Srbija krenula. Ne dajmo im da nam sruše ono na čemu smo se ujedinili i ono za šta radimo, poručio je Nikola Selaković.

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe SNS u Skupštini AP Vojvodine, istakao je da je dosta bezobrazluka pojedinih predsedničkih kandidata.

-         Jedini zadatak im je da se ponovo dočepaju vlasti i državnih funkcija da bi ponovo da kradu, otimaju i otpuštaju. Dosta vam je bilo, poručio je Jovanov navodeći da umesto politike pojedini kandidati imaju parole. 

-         2. aprila nisu važne stranke, važna je strana za koju se borimo. Mi smo na strani na kojoj je Srbija. Kad se borimo za Srbiju, samo pobeda dolazi u obzir, istakao je Jovanov u Užicu.

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Užice i član Predsedništva SNS Tihomir Petković, gradonačelnik Užica, istakao je da su Aleksandar Vučić i Ivica Dačić, kako je naveo, prvi priskočili u pomoć kada Užicu bilo najteže, misleći na period od pre par godina kada Užice nije imalo higijenski ispravnu i zdravstveno bezbednu pijaću vodu. Istakao je da su njih dvojica zaslužni što će krajem ove godine biti završena prva faza rekonstrukcije fabrike vode Petar Antonijević, nakon koje bi trebalo da počne druga faza čijim će završetkom, kako je Petković naveo, biti rešen najveći problem Užica poslednjih decenija.

-         Zahvaljujući Vučiću i Dačiću će ova vlada dati samo za fabriku vode preko pet miliona evra, naglasio je Petković.

On je dodao da Užice zahvaljujući Vučiću zna ko gradi i ko će završiti Koridor 11 i autoput Užice- Sarajevo, naglasivši da autoput za užički kraj predstavlja pitanje egzistencije i budućnosti cele zapadne Srbije.

-         Užičani, ponesimo barjak pobede. Nastavimo putem razvoja, stabilnosti. Nastavimo auto-putem ka lepšoj i boljoj budućnosti ovoga grada, ovoga kraja i ove zemlje, poručio je Petković.

Pobeda predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića u prvom izbornom krugu predstavlja konačan cilj koji je ujedinio SNS i SPS, istakao je tokom skupa u Narodnom pozorištu predsednik Gradskog odbora Socijalistčke partije Srbije Užice i član Predsedništva SPS Neđo Jovanović, zamenik predsednika poslaničkog kluba SPS u republičkom parlamentu.

Jovanović je istakao da Užice i Zlatiborski okrug očekuju investicioni preporod i da, kako je naveo, Vlada Srbije to prepoznaje i razume potrebe našeg kraja.

-         Najbolji dokaz za to su investicione ideje vlade koje nisu daleko od realizacije, rekao je Jovanović naglasivši da se za te ideje borio i Nikola Selaković.

Obraćajući se socijalistima, Jovanović je poručio da je 2. april prilika da pokažu koliko vole Srbiju, SPS i koliko poštuju lidera stranke Ivicu Dačića.

-         Glas koji ćemo dati Vučiću je glas najboljem, ali je to, pre svega, glas za Srbiju i taj glas nema i ne sme da ima alternativu, istakao je Jovanović u Užicu na skupu kojem su prisustvovali i stanovnici drugih opština u zapadnoj Srbiji.

 

Komentari (5)

ostavi komentar
sub

18.03.

2017.

Stefan [neregistrovani] u 17:19

Re:

Pa ovo je bila regionalna konvencija za Zlatiborski okrug jer u tim ostalim gradovima našeg regiona neće biti predizbornih skupova! Zato je logično što su predstavnici regiona bili tu!

Odgovori
sub

18.03.

2017.

Admin Admin u 10:50

cenzura odgovor

Poštovani, da li Vi vidite ispod neki komentar koji je ZA vladajuću garnituru? Samo nije objavljen komentar koji bez argumenata vređa i koji je neprimeren.

S poštovanjem

Urednik

Odgovori
sub

18.03.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 07:33

cenzura

Ne smete da objavljujete komentare koji su protiv vladajuce garniture ? sram vas bilo .

Odgovori
pet

17.03.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 10:30

Koliko stranaka ima ovde?

Sps i sns, a u prvom redu uzicki dss-ovac pored kikindskog dss-ovca

Odgovori
pet

17.03.

2017.

Mare [neregistrovani] u 07:14

Dže Ba Zapelo ?

Da li ja ovo vidim autobuse kojima su dolazili "Užičani " iz Priboja, Prijepolja, Bašte, Sjenice...?
Sve mi ovo liči na Leteći cirkus.
Pa oni nisu mogli da napune Pozorište ljudima iz Užica.
Izgleda ne ide sve po planu

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage