Učitava se

Kucajte za pretragu

Užički aerodrom postaće vlasništvo države

Ekonomija Užice Zlatiborski okrug

Užički aerodrom postaće vlasništvo države

Podeli

Užička skupština je, na današnjoj sednici, odlučila da pokrene postupak kojim će JP Aerodrom Ponikve postati vlasništvo države. 

Grad Užice/Foto: N.Kovačević

„Ta odluka predstavlja početak procesa koji Grad Užice koordinisano, sa Vladom Republike Srbije i Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, partnerski sprovodi sa ciljem daljeg razvoja aerodroma i njegovog stavljanja u funkciju razvoja turizma i privrede Zlatiborskog okruga“, saopštila je gradska uprava.  

„U skladu sa definisanom strategijom razvoja avio-saobraćaja na nivou države“, dodaje se u saopštenju „Aerodrom Ponikve će, uz podršku Vlade Republike Srbije, a u skladu sa planiranom dinamikom realizacije investicija u narednom periodu, obezbediti preduslove za uspostavljanje avio-saobraćaja za sve vrste vazduhoplova“.

„Pozitivni primeri transformacija aerodroma u Nišu, a od skoro i u Kraljevu, predstavljaju potvrdu spremnosti Vlade da u svim delovima naše zemlje stvori uslove za razvoj avio-saobraćaja. Nakon izgradnje ključnih putnih koridora kroz našu regiju, stavljanje aerodroma u punu funkciju učinilo  bi ovu regiju potpuno  saobraćajno povezanom i zaokruženom celinom“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×