Učitava se

Kucajte za pretragu

Užice: B. Mitrović – Žestival od 20. do 25. avgusta

Slobodno vreme Užice Zlatiborski okrug

Užice: B. Mitrović – Žestival od 20. do 25. avgusta

Podeli

Međunarodni festival prirode i tradicije, Žestival, biće održan u Užicu od 20. do 25. avgusta.  Iako je ovo tek peti po redu, ovaj festival je već međunarodnog karaktera i postao je prepoznatljiv kod proizvođača.

Program festivala počinje 20. avgusta nastupom aforističara u bašti Gradskog kulturnog centra u Užicu. Sledećeg dana na istom mestu, u okviru večeri vremeplova, nastupiće poznati užički orkestar Plavi ansambl.

Na Gradskom trgu 22. avgusta se organizuje Porodična olimpijada gde će se deca i roditelji takmičiti u raznim igrama, a nakon takmičenja će biti odigrana predstava Zeka lepotan. Takmičenje se organizuje sa Udruženjem Roditelj u cilju promocije porodičnih vrednosti. 

Nastup Velikog gradskog tamburaškog orkestra iz Banja Luke, koji je poklon grada Banja Luke Užičanima je zakazan za 23. avgust.

Sećanje na  velike užičke boeme je 24. avgusta. Ove godine se sećamo i pevamo pesme legendarnog Užičanina Žarka Petrovića, kompozitora, zatim Radiše Kovačevića Cule velikog kulturnog poslenika i čika Milenka Đurića, učitelja, osnivača užičkog okteta i kapitena Slobode. Sve to radimo pod otvorenim negom kada Gradski trg postaje jedna velika kafana, a sve to praćeno uz muziku užičkih tamburaša, rekao je predsednik Skupštine grada Užica Branislav Mitrović.

Na jednom mestu posetioci će moći da vide sve one proizvode po kojima je prepoznatljiv ovaj kraj.

Kuliminacija je petog dana festivala kada će svoje prizvode predstaviti proizvođači suvenira, meda, rakije, suhomesnatih proizvoda, slatkiša…Biće prisutni i proizvođači poljoprivredne mehanizacije, operme za med i proizvodnju rakije. Promocija i degustacija najveće komplet lepinje je zakazana 25. avgusta u 15 časova. U nedelju će biti organizovano proglašenje pobednika i dodela nagrada i zahvalnica svim učesnicima festivala. Program se završava koncertom Jelene Tomašević, rekao je Mitrović.

Branislav Mitrović

 

 

 

 

Na festivalu će biti organizovan poslovni susret proizvođača i distributera, pre svega velikih trgovinskih lanaca i ugotiteljskih objekata gde će moći da se uspostave kontakti i ostvari saradnja.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×